Vir: Facebook profil Društva za zaščito živali Pomurja
Društvo za zaščito živali Pomurja je dobilo informacijo o zanemarjanju živali.

Iz Društva za zaščito živali Pomurja opozarjajo, da so tudi živali čuteča bitja. Če se odločimo, da bomo imeli doma hišnega ljubljenčka, moramo zanj tudi ustrezno poskrbeti.

Živali imajo sicer veliko prostora, a so zanemrajene

Na društvo so dobili informacijo, da so živali, jelen in več koz, zanemarjene. Voda naj ne bi bila zamenjana že vsaj en teden, pa tudi živali so bile vidno izčrpane in shirane.

»Čez nekaj časa smo nato šli preveriti stanje. To se je izboljšalo, saj je bila voda zamenjana, pa tudi živali so počivale v senci,« sporočajo iz društva in razočarani dodajajo: »Žalostno je, da je ljudi potrebno opozarjati na osnovne stvari, kot je nudenje živalim pitno vodo, hrano in senco.«

Vir: Facebook profil Društva za zaščito živali Pomurja

Odgovornost je na strani odraslih

Velikokrat se zgodi, da se za žival odloči družina z manjšimi otroki, ki so navdušeni nad živimi bitji. Čeprav se lahko mlajši naveličajo živali, to še ne pomeni, da se lahko žival začne zanemarjati.

»Tudi žival je čuteče bitje, ki poterbuje hrano, vodo, senco in pozornost. Odgovornost je na odraslih, da žival na svojem dvorišču ne zanemarijo pod nobenimi pogoji,« še dodajajo na društvu.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

upokojenec70 (nepreverjen)

Vsako lastništvo živali izkazuje interes izključno lastnikov le teh. Nobena žival si nebi izbrala biti suženj človeku. Tudi (pre)dobro hranjen pes, ki 23 ur poležuje v stanovanju in zaradi svoje debelosti komaj diha je le odraz človekove nečimrnosti in njegove napačne interpretacije, da je "ljubitelj živali". Tisti, ki ima živali rad in jih spoštuje, jih ne zapira v stanovanje, v kletke in jih nima privezane na verigi. Tisti, ki jih ima resnično rad - ni njihov lastnik.

Starejše novice