Vir: Facebook Skupaj pobarvajmo dan
16. maja je potekal že šesti dogodek Skupaj pobarvajmo dan, ki sta ga organizirala Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka in Društvo Razvoj.

16. maja je na Ptuju potekal dogodek Skupaj pobarvajmo dan. Skupaj pobarvajmo dan sta Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka in Društvo Sožitje Ptuj prvič organizirala leta 2019 v sklopu projekta Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje.

Šest let druženja

Skupno druženje z lokalnimi organizacijami je letos potekalo že šesto leto zapovrstjo, organizirala pa sta ga Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka in Društvo Razvoj.

»Glavni namen je povezovanje različnih generacij in vključevanje oseb s posebnimi potrebami v skupnost, zato povabimo organizacije, ki se ukvarjajo z ranljivimi skupinami in tudi ostale organizacije,« je za Ptujinfo povedala Vojka Havlas, predsednica Društva Razvoj.

V mojih čevljih

Letošnji slogan dogodka Skupaj pobarvajmo dan je bil »V mojih čevljih«.

»Dokler nekoga ne poznamo, ne moremo vedeti, kakšen je, in kako mu je, zato prirejamo ta dogodek, da se različne skupine ljudi spoznajo in da se neka prepričanja o ljudeh s posebnimi potrebami, ki veljajo v družbi, ovržejo,« razloži Havlas.

Želja organizatorjev dogodka Skupaj pobarvajmo dan je, da bi se dogodek izvajal v javnem prostoru.

»Namen je ravno to, da bi bili ljudje s posebnimi potrebami del družbe, da bi bil dogodek inkluziven, ne pa, da bi bili posebej, odrinjeni, kot se to velikokrat zgodi.« 

Zagodlo je slabo vreme

Ptujska tržnica je odličen javni prostor za takšen dogodek, žal pa jim je letos zagodlo vreme in so dogodek prestavili v Osnovno šolo dr. Ljudevita Pivka.

Dogodek so uspešno izpeljali, pove Havlas: »Čeprav je bila želja po javnem prostoru, je bilo tudi v šoli lepo. Bila je priložnost, da se ustvarijo male skupinice in se pogovorijo, kar na bolj odprtem prostoru zunaj po navadi ni možno.«

Letos so tudi prvič gostili goste iz Hrastovca in Varaždina.

Srečelov in nasmehi na obrazih obiskovalcev

V povezavi s sloganom »V mojih čevljih« so si zamislili srečelov in za donacije poprosili različne prodajalne čevljev. Nad odzivom so bili presenečeni, podjetje Loksse Slovenija je darovalo kar 220 čevljev.

Srečelova ne bi bilo brez Loksse Slovenija, Kopitarna Sevnica, Froddo shoes in PAMI Slovenija, dobitne pa so bile vse srečke.

Komentarji (1)

TOKAC (ni preverjeno)

Nimam posebnih potreb, razen po denarju, ker sem na minimalcu. Upam, da bom še naprej enakopraven revež v tej družbi...

Starejše novice