Mestna občina Ptuj je v sodelovanju s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije pristopila k izgradnji 48 stanovanj.

Nove kapacitete na najemnem stanovanjskem trgu bodo na eni strani pripomogle k reševanju stanovanjskih izzivov socialno ogroženih skupin, na drugi strani pa k revitalizaciji mesta in dodatni ponudbi parkirnih prostorov v tem delu mesta, sporočajo iz kabineta župana in dodali, bodo lahko stanovalci Kraigherjeve in Hercegove ulice ter Ljudskega vrta dodatne parkirne prostore kupili ali najeli.

Začetek gradnje že v naslednjem letu

Trend odseljevanja iz Ptuja se je v zadnjih letih sicer zmanjšal, kljub temu želi občina s takšnimi ukrepi in investicijami trend obrniti v pozitivno smer, torej priseljevanje. Gradnja bi se lahko začela v naslednjem letu.

Vrednost projekta znaša 3,6 milijona evrov, od tega bo Mestna občina Ptuj zagotovila polovico tega denarja. Gradnja novih stanovanj zunaj starega mestnega jedra prinaša mestu in prebivalcem številne koristi, saj bodo nova stanovanja opremljena z dvigali in dovolj parkirnimi prostori. Cenejše bo tudi njihovo vzdrževanje.

Zagotovitev dostopnih alternativ za kakovostno bivanje

»Na mestni občini smo v sodelovanju z republiškim stanovanjskim skladom pristopili k izgradnji novega bloka z najemnimi stanovanji za mlade družine in starejše. Vemo, da takšnih stanovanj za najem na Ptuju in v Sloveniji močno primanjkuje, zato je čas, da mladim in starejšim zagotovimo dostopne alternative za kakovostno bivanje. Verjamemo, da je to skupni interes mesta,« je povedala Andreja Komel, direktorica ptujske občinske uprave.

Dodala je še, da se zavedajo, da bo načrtovana investicija vplivala na življenje v Kraigherjevi in Hercegovi ulici ter Ljudskem vrtu, zlasti v času izgradnje, zato bodo v postopke umeščanja in izgradnje vključevali javnost, še posebno prebivalce v Kraigherjevi ulici. V prihodnjih dneh se bodo sestali z najbližjimi sosedi in jim predstavili projekt izgradnje stanovanj, temu pa bo sledila javna razgrnitev za javnost.

Zaradi pomanjkanja parkirnih prostorov so v izgradnjo vključili tudi dodatne možnosti za parkiranje, saj je del pokritih parkirnih površin v sklopu izgradnje bloka namreč namenjen tudi okoliškim prebivalcem, ki se lahko odločijo za njihov nakup.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Socializem (nepreverjen)

Neprofitni socializem

Poceni (nepreverjen)

socijalna stanovanja!

Aleš (nepreverjen)

Bpmboncki, ki se bodo po volitvah stopili.

Starejše novice