Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Vsako leto določen znesek tudi ptujski zavodi namenijo za decembrska poslovna darila. Koliko sredstev so namenili lani?

Poslovna darila so za mnoga podjetja in zavode pomemben del poslovnih odnosov. Podjetja jih uporabljajo za izražanje zahvale ali kot marketinško orodje. 

Kakšna so ta darila, je odvisno od podjetij samih, tudi vrednost močno variira. 

Mnogi zavodi pa v času veselega decembra organizirajo tudi pogostitve. Tudi temu je ponekod namenjen del sredstev. 

Koliko so občinski zavodi zapravili lani? 

Sergeja Puppis Freebarn, svetniška skupina Liste Andreja Čuša, je nedavno pozvala ptujsko občino, naj razkrije, koliko so občinski zavodi in občina porabili za novoletna darila in pogostitve. 

Največ je za darila in pogostitve namenila Mestna občina Ptuj. Lani so tako za poslovna darila namenili 12.730,13 evrov, za pogostitve pa še 2.858,68 evrov. 

Temu sledi Zdravstveni dom Ptuj, kjer so za poslovna darila namenili 4.951 evrov, za pogostitve pa še dodatnih 1441 evrov. Sledi Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, kjer so za poslovna darila namenili 2511,05 evrov. 

V Lekarnah Ptuj so za poslovna darila namenili 720 evrov, za pogostitve pa še dodatnih 300,5 evrov. V Vrtcu Ptuj so za pogostitve namenili 650 evrov. 

V Centru interesnih dejavnosti Ptuj so za poslovna darila namenili 175,2 evrov, za pogostitve pa še 449,98 evrov. Tudi v Zavodu za šport Ptuj so namenili nekaj sredstev za darila in pogostitve. Za darila so namenili 254,94 evrov, za pogostitve pa še 660,21 evrov. 

Nekaj sredstev so v te namene namenili tudi na raziskovalnem centru Bistra. Za pogostitve so namenili 135,7 evrov, za poslovna darila pa 560 evrov. 

Zavodi Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, Mestno gledališče Ptuj, Zavod za turizem Ptuj in Ljudska univerza Ptuj ter Revivis za poslovna darila in pogostitve niso namenjali proračunskih sredstev. 

Odgovorili niso (še) Javne službe Ptuj, Komunalno podjetje Ptuj, LEA Spodnje Podravje.

Svetnica je iz pobude izvzela šole. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice