Nedavno je nenadno umrla Sonja Golc, predsednica društva, ki se je zavzemalo za obuditev gradu Borl.

»V predprazničnih decembrskih dneh nas je pretresla žalostna vest o nenadni smrti Sonje Golc, predsednice Društva za oživitev gradu Borl,« so lanskega decembra zapisali na spletni strani društva. 

Leta 2005 je bila ustanovna članica društva. Kot navajajo, je sodelovala pri zasnovi in izvedbi programov in projektov, kot so vsakoletne čistilne akcije na Borlu, tradicionalna prireditev Barbarno, izdajanje novic društva, objave na spletnih straneh, razstave, okrogle mize, posveti, strokovne ekskurzije.

Bila je tajnica in namestnica prvega predsednika društva Martina Prašničkega, kasneje desna roka drugega predsednika Petra Belšaka. Leta 2016 je sama prevzela vodenje društva.

Njena srčna želja je bila, da bi se po dolgih letih zavlačevanja vendarle začela obnovitvena dela na gradu Borl in da bi lahko končno pričeli z dogodki na gradu.

»Z glasnim opozarjanjem pristojnih državnih služb, nastopi v medijih, vztrajnostjo in prepričljivostjo je za cilje društva polagoma, korak za korakom, pridobivala naklonjenost širše javnosti in na ta način utirala pot, da se je vendarle nekaj premaknilo.«

»Ljubezen Sonje Golc do gradu Borl«

Na občnem zboru društva za oživitev gradu Borl pa so se poklonili tudi dosedanji predsednici Sonji. Obujali so spomine na skupno pot in ji namenili čustven video v spomin na delovanje in ljubezen Sonje do gradu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice