Slika je simbolična.
Otroke so želeli pobirati pri restavraciji Villa Monde, a postajališče ni izpolnjevalo minimalnih zahtev.

Matej Siebenreich iz svetniške skupine Lista Andreja Čuša je nedavno podal svetniško vprašanje glede postajališča pri restavraciji Villa Monde. 

Tam bi avtobusno podjetje Arriva moralo pričeti pobirati otroke in jih peljati do Osnovne šole Mladika, a se je kmalu zapletlo. 

»Prejel sem informacijo od Arrive, da so po ogledu postajališča pri Villi Monde odkrili za celo paleto razlogov, da to postajališče ne izpolnjuje niti minimalnih zahtev po pravilniku o avtobusnih postajališčih.

Kako je lahko prišlo do tega, da se postajališče pozicionira na določeno mesto, preden se preveri ali ga bo možno registrirati ob državno cesto,« se sprašuje svetnik Siebenreich. 

Postajališče želela četrtna skupnost

Na občini so pojasnili, da je četrtna skupnost Spuhlja podala pobudo za novo avtobusno postajališče, ki bi bilo namenjeno otrokom Osnovne šole Mladika. 

Na tej novi postaji bi pobirali približno 13 otrok, ki bi jim tako skrajšali pot do obstoječega postajališča. 

»Preverili smo lastništvo in se odmaknili od državne ceste, da bi bilo pobiranje otrok čim bolj varno,« razlaga občina. 

Na občini Ptuj dodajajo, da je podjetje Arriva opravilo terenski pregled postajališča takrat, ko bi morala biti zadeva že vpeljana.

Takrat so tudi ugotovili, da je postajališče pri restavraciji Villa Monde neustrezno in da otrok na tej postaji ne bodo pobirali. 

»Ker Arriva pripravlja integracijo javnega potniškega prometa in v okviru tega ni možno pobirati na neregistriranih postajališčih, tega postajališča ne morejo upoštevati,« še dodajajo na občini. 

Otroci na avtobus čakali zaman?

Siebenreich je izpostavil tudi, da se starši otrok iz Spuhlje, ki obiskujejo Osnovno šolo Mladika, nanj obračajo tudi s tem, da so otroci večkrat zaman čakali na avtobus na postajališču pri Villa Monde. 

Občina se zagovarja, da je bila o preklicu postajališča z dopisom Arrive seznanjena tako osnovna šola, kot tudi četrtna skupnost Spuhlja. 

Starejše novice