Okužbe s koronavirusom so zabeležili tudi v Domu upokojencev Ptuj, tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih. Kakšno je tam trenutno stanje?

V ponedeljek, 23. novembra 2020, je bilo v Domu upokojencev Ptuj s koronavirusom okuženih 148 stanovalcev in 41 zaposlenih.

Včeraj, 24. novembra 2020, pa so bile okužbe potrjene pri 145 stanovalcih in 39 zaposlenih.

Okužbe so bile v enotah Ptuj, Kidričevo in Muretinci. V enotah Juršinci in Koper okužb doslej ni bilo.

Od okuženih stanovalcev ptujskega doma upokojencev jih je bilo včeraj 20 hospitaliziranih, 125 pa v rdečih conah v enotah Ptuj in Muretinci. V slednji enoti so rdečo cono vzpostavili za osebe z demenco.

Včeraj je umrl en stanovalec Doma upokojencev Ptuj, okužen s koronavirusom.

Zmanjšuje se tudi število okuženih zaposlenih

Direktorica Doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički je poudarila, da se je število hospitaliziranih stanovalcev zmanjšalo: »Kar pomeni, da se jim zdravstveno stanje izboljšuje, so stabilni in jih lahko nadalje oskrbujemo v domu. Asimptomatske po končani hospitalizaciji namestimo praviloma v sivo cono, kjer jih še nadalje spremljamo.«

Na osnovni včerajšnjih rezultatov so v ptujskem domu upokojencev mnenja, da se širjenje okužbe umirja. Dokaz za to je relativno majhno število na novo okuženih.

Štirje stanovalci so ozdraveli in so se včeraj že vrnili v svoje sobe.

Zmanjšuje se tudi število okuženih zaposlenih, včeraj se je na delo vrnilo šest delavcev.

Omogočeni so stiki ožjih svojcev oziroma otrok. V Domu upokojencev Ptuj so prepričani, da bo to prispevalo k izboljšanju psihofizičnega počutja stanovalcev.

Vir: Dom upokojencev Ptuj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice