Vir desne fotografije: Mestna občina Maribor, Facebook
Neznani storilec je iz razglednega stolpa na Mariborskem Pohorju odstranil napis, ki je opozarjal, da je vzpenjanje nanj smrtno nevarno. S tem je izpostavil nevarnosti obiskovalce, ki so se v prijetnem vremenu obiskovali stolp in se povzpeli na vrh.

Pristojne službe mariborske občine so pred mesecem dni zaradi dotrajanosti in izredno slabega stanja za obiskovalce zaprle skoraj 20 metrov visok razgledni stolp med Bolfenkom in Glažuto.

Vzpenjanje na stolp je zaradi dotrajanosti postalo nevarno. Težava ni v konstrukciji stolpa, to je namreč inšpektor ocenil kot stabilno. Nevarnost predstavljajo leseni deli stolpa. Lesene deske na vrhu 111 let starega razglednega stolpa so strohnele, prav tako na razgledni plošči manjka del zaščitne ograje.  

Vandali odstranili napis 'Smrtno nevarno'

Kot za Ptujinfo pojasnili na Policijski upravi Maribor, je neznani storilec z razglednega stolpa »Stolp« na Mariborskem Pohorju na silo odstranil začasno zaporo dostopa na razgledni stolp. To je Mestna občina Maribor postavila po nalogu gradbenega inšpektorja z namenom, da se zaradi splošne nevarnosti padca prepreči dostop na razgledni stolp.

Lastništvo stolpa ni urejeno

Stolp je bil v preteklosti v upravljanju Športnega centra Pohorje, ki je šel v stečaj. Stolp stoji na parceli, ki je po Sklepu o določitvi javnih športih objektov in upravljalcev v Mestni občini Maribor postala objekt občinskega pomena.Tako je parcela prešla v občinsko last.

Lastništvo zemljiškoknjižno sicer še ni urejeno, saj je za del parcele še vedno v teku denacionalizacijski postopek. V zemljiški knjigi je zato kot večinska lastnica parcele še vedno vpisana Republika Slovenija.

Kot poroča Večer, so na občini pojasnili, da so bili z vandalizmom že seznanjeni in da so stolp za obiskovalce ponovno zaprli. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice