Foto: Posnetek zaslona videa Tadeja Toša z Mestno občino Ptuj
Po slavnostnem podpisu pogodbe je čas, da dela začno. Prenova starega dela mesta že kmalu.

Po podpisu pogodbe v Dominikanskem samostanu na Ptuju, ki jo je Mestna občina Ptuj podpisala z izvajalcem del Javnimi službami Ptuj, je čas za začetek prenove starega dela mesta.

Že v ponedeljek, 26. julija, bo sredi Ptuja zaropotalo. Prva dela bodo rušitvena na objektu in odstranitev prvih 50 centimetrov tlaka na severu Jadranske ulice in ulice Tomaža Šalamuna. Temu bodo sledila arheološka izkopavanja. 

Spomnimo. Pri celotnem projektu bo šlo za rekonstrukcijo in dozidavo z novogradnjo objekta Stare steklarske ter obnovo Vrazovega trga ter Jadranske, Šalamunove in delno Aškerčeve ulice.

Projekt bo obsegal tudi prenovo gospodarske javne infrastrukture, tlakov, umestitev urbane opreme in zamenjavo javne razsvetljave. 

»Ciljamo predvsem na mlade, mladi so tisti, ki so v koroni največ izgubljali in upam, da jim bomo s to investicijo povrnili mestno druženje, da jih bomo nazaj naučili, kako je, ko se lahko nekje podružiš, dobivaš; ko lahko izražaš svoja mnenja in si kreativen. Upam, da bo Stara steklarska vse to in še več,« je ob podpisu pogodbe dejala županja Nuška Gajšek.

Projekt je iz žutega stola predstavil Tadej Toš

Na žuti stol, na katerega je sicer sedla tudi že županja Nuška Gajšek, pa je zdaj sedel še Tadej Toš. Tokrat, da Ptujčanom in Ptujčankam pojasni, kaj je revitalizacija steklarske in Vrazovega trga. 

Nov trg bo tako gostil tudi prireditve in dogodke, na sredi bo stalo drevo, ki bo počitka željnim na klopeh nudilo senco. Stara steklarska bo v svoji zasnovi ostala primerna za uporabo društev, ki so tej stavbi že v 90. letih 20. stoletja vdahnili življenje. 

Posnetek Tadeja Toša, ki pojasnjuje občinske načrte, si lahko ogledate na tej obarvani povezavi. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice