Kdo so ljudje, katerih dobra dela so ostala neopažena? Spoznajte heroje korone!

S spomladanskim zaprtjem šol so nekateri otroci ostali brez edinega toplega obroka na dan. Voznik na Mestni občini Ljubljana Bojan Povše je več kot dva meseca s svojo organiziranostjo in odgovornostjo skrbel, da je bilo na območju Ljubljane dnevno razdeljenih tudi do 500 kosil. Zaradi te požrtvovalnost se je znašel na listi herojev korone. 

Dostavili več kot 500 obrokov dnevno

V spomladanskem delu epidemije, ko so vrtci in šole zaprli svoja vrata, je Mestna občina Ljubljana organizirala dostavo hrane otrokom iz socialno šibkih družin. 

»Takoj smo se povezali z ravnateljicami in ravnatelji, ki so nam posredovali podatke o otrocih iz socialno šibkih družin, nato pa samo jih razvrstili po četrtnih skupnostih. Skupaj z vozniki LPP smo tako vsak dan dostavljali obroke,« pojasni Bojan. 

V času spomladanskega zaprtja šol so otrokom iz socialno ogroženih družin in nekaterim starostnikom skupno razdelili okrog 30.500 kosil.

»Na prošnjo Zveze prijateljev mladine in Rdečega križa smo hrano dostavljali tudi nekaterim starostnikom. Tako smo prvi dan razdelili 50 obrokov, na koncu je število naraslo na več kot 500 obrokov dnevno,« pravi.

V času spomladanskega zaprtja šol so razdelili okrog 30.500 kosil otrokom iz socialno ogroženih družin in nekaterim starostnikom (foto: arhiv Mestne občine Ljubljana).

»Sreča je pomagati ljudem v stiski«

»Logistika je bila precej zahtevna, zato sem bil res zadovoljen, ko smo vzpostavili sistem razdeljevanja po četrtnih skupnostih,« še pravi Bojan in dodaja, da je ob tem brez dvoma največja sreča, ko dobro opraviš delo in s tem pomagaš nekomu v stiski. 

Tudi mestni občini hvaležen, da je to zahtevno delo zaupala ravno njemu: »To, da mi je bila zaupana tako zahtevna naloga, mi veliko pomeni. Vesel sem, da je bil ves naš trud opažen, čeprav se nismo izpostavljali.« 

Kdo so ljudje, katerih dela so ostala neopažena?

Da pogumna in srčna dejanja, tista, ki stopajo iz povprečja, dobijo obraz, smo se odločili, da v uredništvih Ljubljanainfo, Mariborinfo, Ptujinfo in Sobotainfo najdemo heroje korone.

Za svoje delo v času epidemije koronavirusa ne bodo dobili medalje. Nihče jim ne bo postavil spomenika. Lahko pa jih najdemo, Sloveniji razkrijemo njihove zgodbe in se jim zahvalimo.

Hvala, heroji korone!

Svoje heroje korone lahko še vedno predlagate sami. Kdo je heroj korone v vaši ulici, vasi, mestu? Poznate koga, ki rad pomaga, žrtvuje svoj čas, se čemu odreče v dobro drugega, tvega življenje, morda podari nasmeh ... 

Vse informacije tukaj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice