Prečesali smo nepremičninske portale in zasledili, da se na Ptuju prodajajo ali oddajajo mnogi znani lokali z dolgoletno tradicijo. Zbrali smo nekaj najbolj opaznih, ki so pojavili na nepremičninskem trgu.

Opazili smo, da se na območju Ptuja prodaja več gostinskih lokalov, nekateri z večletno tradicijo.

Naprodaj znani lokal v središču Ptuja

Na nepremičninski spletni strani se je znašel prodajni oglas znanega ptujskega lokala v mestnem jedru. Lastniki so se odločili za prodajo Bara Divino, lokala, ki je med Ptujčani in Ptujčankami izredno priljubljen. 

Lastniki so se odločili za prodajo več poslovnih in stanovanjskih prostorov, torej ne le lokala, temveč več delov stavbe. V pritličju deluje lokal Divino, v četrti etaži pa sobe za turiste. 

Prodajajo tudi stanovanjske prostore, kotlovnico, garsonjero in več poslovnih prostorov z možnostjo oddajanja v najem. 

»Lokacija ponuja izjemno iztočnico za vse, ki vidijo na Ptuju poslovne priložnosti,« so še dopisali v oglas.

Cena gostinskega lokala je 1300 evrov na kvadratni meter ali po dogovoru. 

Naprodaj še zadnja ptujska diskoteka

»Klub se ponaša z dolgo tradicijo nočnega življenja,« se glasi oglas, ki napoveduje prodajo še zadnje diskoteke na Ptuju. Na nepremičninskih portalih novega lastnika že dalj časa išče klub Xtime.

Lokal se nahaja v mestnem jedru, v poslovno-stanovanjskem kompleksu je pa naprodaj 338 kvadratnih metrov velik prostor, ki se uporablja kot klub. Sicer gre za del Ptuja, ki je bil nekdaj popolnjen s klubi in lokali, namenjeni zabavi. 

Prostor je opremljen z dvema šankoma, VIP ložo, prostorom za DJ, stranskimi ložami in plesiščem, v kletnem prostoru pa so tudi ženske in moške sanitarije. 

Prostor ima v zaodrju še skladišče, kurilnico in velik hodnik, pisarno z videonadzorom. Na portalu je zapisano, da se prostor prodaja opremljen, kar pomeni, da bi lahko novi lastnik s poslovanjem začel nemudoma. Novi lastnik pa lahko obdrži tudi prepoznavno znamko kluba Xtime. 

Cena prostora je 265.000 evrov. 

Novega lastnika išče tudi Gostilna pri Pošti 

Tudi Gostilna pri Pošti, sicer na odlični lokaciji Ulice heroja Lacka v središču Ptuja, je naprodaj. 

Gostilna je znana po svojih odličnih malicah in udejstvovanju v kulturnem življenju Ptuja. Gostilna je iz dveh sob, kjer lahko postrežejo skorajda sto gostov. Pred gostilno je terasa. 

Hiša v kateri se nahaja gostilna je bila grajena 1860, gostinski lokal je bil nazadnje obnovljen leta 2019, ko so obnovili tudi talne obloge, nabavili novo pohištvo, klimatizirali, nabavili novo peč, nova svetila ...

»Bodoči lastnik bo tako kupil izredno popularno gostilno na Ptuju in s tem prevzel tudi večje število stalnih strank, kar je velik izziv in odličen začetek uspešne gostinske poti,« so zapisali v oglasu.

Lastniki gostilno prodajajo za 320.000 evrov.

Perutnina Ptuj prodaja gostinski lokal v centru mesta 

Perutnina Ptuj prodaja gostinski lokal v samem mestnem jedru, ki se drži še delujoče trgovine Perutnine Ptuj. Gre za lokal na Novem trgu, ki je sicer več let uspešno deloval, leta 2019 pa so se odločili lokal zapreti.

V oglasu so zapisali, da je restavracija popolnoma opremljena in v odličnem stanju. Leto izgradnje je 1969, leta 1998 pa je bil zgrajen prizidek, obnovljena so bila okna in vse inštalacije. 

Glavnina prostorov se nahaja v pritličju, dostop pa je urejen iz javnih površin. Stavbno pohištvo je leseno, talne površine so večinoma pokrite s keramiko, velika kuhinja je v celoti opremljena. 

Na voljo je tudi dvigalo, skladiščni prostori za hrano so v pritličju, tam pa je na voljo tudi manjša hladilnica. V oglasu je zapisano tudi, da je oprema restavracijskega in kavarniškega dela, kuhinje lepa in funkcionalna. Všteta je v ceno. 

Za prostor v izmeri 459,7 kvadratnih metrov bi Perutnina Ptuj želela iztržiti 430 tisoč evrov.

Starejše novice