Foto: Timi Leskovar
V Mohorkovi grabi vsako leto zaživi izjemen pravljični gozd. Tudi letos so pripravili številne dogodke, ki bodo razveselili predvsem naše najmanjše.

V Mohorkovi grabi na Ptuju obstaja prav poseben gozdiček. Pravljični gozd Rdeča kapica razveseljuje otroke in odrasle, decembra pa se odene v prav posebno podobo. 

Dogodki se v Pravljičnem gozdu Rdeča kapica sicer vrstijo skozi celo leto, a decembra, ko hitro pade mrak, je gozdiček posebno lepo obsijan.

Vse adventne nedelje si je od 16. do 19. ure možno ogledati božično okrašen Pravljični gozd, veliki naravni adventni venca, Božičkovo hiško, živali in statične jaslice. 

Foto: Timi Leskovar

Božično obdarovanje v pravljičnem gozdu

V soboto, 17. decembra, bodo pripravili Božičkovanje pri Rdeči kapici. 

Pravljični gozd je poln skrivnosti. Te bodo otroci raziskovali skupaj s Starko Zimo in Škratom Srečkom.  Z lanternami se bodo podali na pot, ki se vijuga med neštetimi lučkami in pravljičnimi hiškami. Ustavili se bodo tudi pri hiški Janka in Metke. 

V pravljični dolini bodo otroci na koncu obiskali božičkovo kočo, kjer domuje Božiček. Otrokom bo prebral pravljico, nato bo sledila božičkova obdaritev otrok in slikanje z Božičkom. 

Za udeležbo je potrebna predhodna prijava. Več informacij o prijavi in ceniku je na spletni strani.

Foto: Timi Leskovar

Pristne božične jaslice s sveto družino in živalmi

Razgibana potka v pravljičnem gozdu vodi mimo številnih ljubko okrašenih pravljičnih hiš v dolino, kjer se bodo od 26. do 30. decembra nahajale žive jaslice s sveto družino in živalmi.

Ob kuhanem vinu in čaju si bodo lahko obiskovalci ob 17.00 in 18.00 ogledali 15 minutno predstavo z naslovom Jezusovo rojstvo. 

Foto: Timi Leskovar

Adventni čas v pravljičnem gozdu Rdeča Kapica: 

  • Adventne nedelje – odprto vse nedelje med 16.00 in 19.00, rezervacija ni potrebna
  • Božičkovanje – 17. decembra ob 15.00 ali 17.00, potrebna je predhodna rezervacija na telefonsko številko 040/458-300 ali [email protected]
  • Žive božične jaslice – odprto od 26. do 30. decembra, rezervacija ni potrebna
Foto: Timi Leskovar
Foto: Timi Leskovar

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice