Foto: Sindikat SDTS
Inšpektorat za delo je na poziv sindikata zaradi vročine zaprl prodajni prostor. Razmere so bile povsem nevzdržne za delo, enega zaposlenega so zaradi vročinskih krčev odpeljali v bolnišnico.

Zaradi nevzdržnih razmer so zaprli prodajni prostor v enem od šotorov Lesnine v Mariboru. V njem je bila temperatura v zadnjem tednu konstantno nad 38 stopinj Celzija. 

Po tem, ko je včeraj Sindikat delavcev trgovine Slovenije pozval inšpektorat za delo k zaprtju obrata, so to z ustno odpovedno odločbo tudi storili. 

Kot je dejal sekretar sindikata Ladi Rožič, jih veseli, da je inšpektorat tokrat nemudoma odreagiral. 

Enega zaposlenega sodelavec odpeljal v bolnišnico

V sredo se je na Sindikat delavcev trgovine Slovenije obrnil njihov sindikalni zaupnik in podpredsednik sindikata Anton Brlek. 

V omenjenem šotoru so bile namreč razmere povsem nevzdržne in so dosegale tudi do 41 stopinj Celzija. 

Kot so zapisali na spletni strani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, zato ne čudi, da je tako eden od mlajših zaposlenih doživel kolaps in dobil vročinske krče

Vodje v podjetju Lesnina naj bi ga namesto v Univerzitetni klinični center Maribor želele poslati domov. »K sreči ga je eden od sodelavcev vendarle odpeljal v klinični center, kjer so ga ustrezno oskrbeli,« so zapisali. 

Šotor, ki naj bi obratoval celo poletje do konca avgusta, je nato inšpektorat na podlagi poziva nemudoma zaprl.

Temperatura je v šotoru dosegla 41 stopinj Celzija (foto: Sindikat SDTS).

V šotorih ogroženi delavci in kupci

»Vsa vodstva podjetij, katerih delavci delajo pod šotori, opozarjamo na neprimernost visokih temperatur,« je še povedal Ladi Rožič. Kot pravi, včasih posamezni poslovodje, namesto da bi tak šotor zaprli, vztrajajo pri tem, da so šotori odprti.

»Mislim, da je treba take ljudi kaznovati,« dodaja: »Po mojem prepričanju so v šotoru pri takšnih temperaturah ogroženi tako delavci kot kupci in ob neznosnih vročinah bi šotor morali zapreti. Na koncu denar ne pomeni vsega.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice