Zdravnik Davorin Kolarić, ki naj bi zlorabil svoj položaj in kršil spolno nedotakljivost mladoletne pacientke, je javno zatrdil, da ni kriv. Potožil je, da je že tri leta podvržen psihološkemu in finančnemu izčrpavanju.

Spomnimo. Pred tremi leti je takrat 16 let stara pacientka prišla v Zdravstveni dom Lenart po opravičilo za odsotnost pri športni vzgoji, med pregledom pa je bila podvržena otipavanju po prsih in spolovilu.

Zdravnik Davorin Kolarić je storitev očitanega dejanja zanikal. Zatrdil je, da je bezgavke pregledoval zaradi suma obolenja za mononukleozo. Z rekonstrukcijo pregleda je bilo ugotovljeno, da je med pregledom prišlo do razmikanja sramnih ustnic. Gre za početje, ki je v nasprotju z medicinsko doktrino, zato je ga je sodni senat prepoznal kot spolno dejanje v razmerju do oškodovanke.

Zdravnik Davorin Kolarić je bil kasneje zaradi zlorabe položaja in kršitve spolne nedotakljivosti mladoletne pacientke nepravnomočno obsojen na 18-mesečno pogojno zaporno kazen.

Zdaj se je oglasil tudi zdravnik ...

Kolarić je v obvestilu za medije in očitano kaznivo dejanje kategorično zavrnil: »Opravil sem zdravniški pregled po medicinskih smernicah, nikakor pa ne kaznivega dejanja, ki mi je očitano. Opravil sem pregled po Menellu in pregled dimeljskih bezgavk. Zdravnik mora pri svojem pregledu pacienta včasih pač tudi potipati. Na žalost si je pacientka to narobe interpretirala in zdaj zahteva od mene 15.000 evrov

Zdravnik se je zahvalil vsem pacientom, ki so kljub 'medijskemu linču' ostali njegovi pacienti in mu s tem izkazali zaupanje: »Podpora pacientov mi ob podpori družine in prijateljev veliko pomeni. Z medijskim linčem, s tem mislim neobjektivnim poročanjem medijev, je bila meni, moji družini in moji ambulanti narejena velika škoda. Dodatno bi še povedal, da sem že tri leta izpostavljen psihološkemu in finančnemu izčrpavanju. Do sedaj sem bil tiho, ker nisem nikoli v življenju še bil v taki situaciji. V moji 25-letni zdravniški praksi je to moj prvi takšen primer.«

Starejše novice