Foto: Mediaspeed
Destrniški župan Franc Pukšič si je nakopal kriminalistično preiskavo.

Kot poroča portal Necenzurirano.si kriminalisti v Destrniku preiskujejo posle med županom Francem Pukšičem in gradbincem, ki je delal tudi za občino. 

Po informacijah portala Necenzurirano.si mariborski kriminalisti preverjajo sume storitve kaznivih dejanj, ki bi naj za več let obremenilo proračun destrniške občine. 

Pukšič naj bi z nekdanjim gradbincem Em-Grad, ki je v lasti Petra Emeršiča, sklenil milijon evrov vredno poravnavo. Znesek te poravnave pa sicer presega tretjino letnega proračuna občine. Po informacijah portala Necenzurirano.si pa naj bi bila Emeršič in Pukšič zasebno in poslovno tesno povezana. 

Terme Gaja: Skupni projekt Pukšiča in Emeršiča

Portal Necenzurirano.si pa poroča tudi, da so Terme Gaja projekt, ki sta se ga skupaj lotila župan Franc Pukšič in podjetnik in gradbinec Peter Emeršič. 

V zadevo Term Gaja smo se letošnjega avgusta poglobili tudi na Ptujinfo. Večinski lastnik Term Gaja je še zmeraj občina Destrnik, a je takrat direktor podjetje Terme Gaja Aleksander Dolenc povedal, da bo občina z realizacijo investicije ostala manjšinski lastnik ali pa bodo v celoti prodali svoj delež. 

Takrat smo o projektu Terme Gaja povprašali tudi župana Destrnika Franca Pukšiča. Odgovoril je le, da kot župan o tem podjetju ne bo dajal informacij. 

»Vaša vprašanja sem preposlal direktorju podjetja Terme Gaja, kot župan o podjetju nisem in ne dajem informacij,« je bil za Ptujinfo takratni odgovor Franca Pukšiča glede zadeve Term Gaja. 

Vladimir Vindiš premešal karte, Pušič nato ponovno na oblasti

Podjetje Em-Grad pa bi naj gradilo tudi nove občinske prostore. A na oblast je prišel nov župan Vladimir Vindiš. On je, po poročanju portala Necenzurirano.si, naročil izredni nadzor nad poslom.

Posel pa je pod drobnogled vzela tudi komisija za preprečevanje korupcije. 

Po informacijah portala Necenzurirano.si je protikorupcijska komisija leta 2014 ugotovila, da sta Franc Pukšič in takratni direktor občinske uprave Miran Čeh, katerega hči je bila zaposlena pri Petru Emeršiču, zagrešila več nepravilnosti in delovala v korist podjetja Em-Grad. 

Nepravilnosti naj bi bile ugotovljene, a Pukšičevi svetniki so skušali kljub vsemu potrditi nakup prostorov od podjetja Em-Grad. Nov župan Vladimir Vindiš se je uprl, z njim se je strinjalo tudi upravno sodišče. A Emeršič se ni dal - vložil je tožbo proti občini.

Konec leta 2018 je Franc Pukšič ponovno sedel na županski stolček, prav kmalu pa naj bi se z Emeršičem dogovoril za 870 tisoč evrov vredno poravnavo tožbe proti občini. Portal Necenzurirano.si poroča tudi, da podjetje Em-Grad ni plačalo niti komunalnega prispevka občini za stavbo. 

Portal poroča tudi, da je občina podjetju Em-Grad nakazala 135 tisoč evrov, a kje je razlika do 870 tisoč evrov? To za zdaj še ni jasno. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Vojko (nepreverjen)

Fronc...na Ižu si mi plozal andersonove pravljice, danes čitam tvoje kolumne.

Starejše novice