Vir: Spirit Invest Slovenia
Janežovci, vasica v občini Destrnik, bo morda prav kmalu lokacija luksuznega kopalnega kompleksa. Kakšni so načrti za prihodnost?

Investicijo v nov turistični kompleks bo izvedlo podjetje Terme Gaja. Večinski lastnik je trenutno občina Destrnik, a bo z realizacijo investicije ostala manjšinski lastnik ali pa bodo v celoti prodali svoj delež, je za Ptujinfo razkril direktor podjetja Terme Gaja Aleksander Dolenc. 

V lastništvo podjetja bo tako vstopil zunanji investitor, katerega ime pa zaenkrat ostaja še skrivnost. Taka je namreč želja tega še neimenovanega investitorja. 

Projekt bo izveden do pomladi 2024, pridobljena so vsa dovoljenja

Projekt ima pravnomočno gradbeno dovoljenje in s tem pridobljena vsa dovoljenja za pričetek gradnje. Dolenc pojasnjuje, da predvidevajo, da bo projekt dokončan do pomladi 2024. 

Projekt bo investiran iz lastnih virov, subvencije in dolžniških virov financiranja. Po informacijah Spirit Invest Slovenia je projekt vreden 4.100.000 evrov. 

Zdravilišče je na seznamu pomembnih investicij

Projekt Term Gaja je na seznamu pomembnih investicij, ki jih podpira zakon za odpravo ovir pri izvedbi pomembnih investicij za zagon gospodarstva po epidemiji koronavirusa. 

Oddali so tudi vlogo za pridobitev subvencije na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer pa trenutno poteka ocenjevanje vloge. Obenem pa že potekajo pogajanja s potencialnimi upravljalci term. 

Celotna naložba bo zajemala eko naselje z vsaj štirimi zvezdicami. Gradili bodo na območju, kjer je obstoječa geotermalna vrtina, ob robu delno oblikovanih naravnih jezer. Velikost parcele je 82 tisoč kvadratnih metrov. 

Ambiciozna zasnova, investicija se bi povrnila po desetih letih

Po trenutnih načrtih bodo zgradili hotel in dva sklopa apartmajskih vil. Ena vila, ki bo v obliki apartmajev, se bo prodala zasebnih vlagateljem. 

Hotel, ki bi bil po načrtih štirizvezdičen bi nudil tudi velnes, prostor za konference in dogodke, kozmetični center in celo zdravstveno kliniko. V energetski vasi bi bilo osemnajst počitniških apartmajev, v drugem sklopu vil pa še 42 apartmajev v sedmih vilah. 

Tudi velnes je zasnovan zelo ambiciozno. Obsegal bi dve sobi in pet masažnih prostorov. En prostor bi bil namenjen sobi za blato z avtohtonim blatom, nato bi bile še sobe za vadbo, štiri savne, trije masažni bazeni, fitnes in še bazeni.

V hotelu načrtujejo tudi kliniko za zdravljenje s človeško parno celico in zdravniki iz Slovenije in Indije. 

Pričakujejo, da se bo investicija povrnila po desetih letih. Na strani Spirit Invest Slovenia v letu 2023 pričakujejo čez štiri milijone dobička iz poslovanja, leta 2024 skoraj deset milijonov, leta 2025 nekaj čez deset milijonov in leta 2026 nekaj čez enajst milijonov. 

Pri tem pa Dolenc opozarja, da se bo z izvedbo tako imenovane projekt za izvedbo dokumentacija nekoliko spremenila tudi arhitektura in izgled hotela ter apartmajev. 

Vir: Spirit Invest Slovenia
Vir: Spirit Invest Slovenia
Vir: Spirit Invest Slovenia
Vir: Spirit Invest Slovenia
Vir: Spirit Invest Slovenia

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice