Foto: GP Estates
Visoke cene nepremičnin na Ptuju nakazujejo na sicer vseprisotno stanovanjsko krizo tudi pri nas. V zadnjih letih kot gobe po dežju v ptujski okolici rastejo tudi novogradnje.

Skorajda ni dela ptujskega predmestja, kjer ne bi zrastla ulica novogradenj. Običajno gre za enodružinske hiše, ki se kmalu po izgradnji pojavijo na trgu in, presenetljivo ali ne, hitro prodajo. 

V tem trenutku pa že raste nove soseska stanovanjskih hiš. Ob koncu del jih bo šest, nahajale pa se bodo na sončni lokaciji nedaleč od Ptuja, v Orešju, ki je sicer del Četrtne skupnosti Panorama. 

Hiše gradijo Ptujčani

Pogovarjali smo se s Petrom Šimenkom, direktorjem podjetja GP Estates. Podjetje je sicer registrirano v Celju, a direktor razkriva, da gre za ptujske podjetnike. 

Pojasnil je, da tri hiše že stojijo in so v tem trenutku že pripravljene na kupce. Vseljive bodo konec tega poletja. Skupno bo hiš šest, torej tri hiše še niso zgrajene. Dodaja, da bodo preostale tri vseljive čez kakšno leto. 

Šimenko izpostavlja še, da zanimanje za hiše je. K temu gotovo doprinese lokacija, hiše namreč stojijo na koncu Orešja, le dva kilometra od središča Ptuja. 

Prodajajo se na ključ, zanimanje je 

Hiše prodajajo na ključ, kar pomeni, da jih prodajajo vključno s parketi, ploščicami, kopalniško opremo in notranjimi vrati. 

Vseh šest hiš je zasnovanih kot klasične dvokapnice v dveh etažah, pritličje in nadstropje. Uporabne površine je 135 kvadratnih metrov, parcele so velike 455 kvadratnih metrov.

Po tri enote so povezane z nadstreški, vsaki hiši pa pripada tudi lopa, opremljena pa je celo s predinštalacijo za polnilnico električnega avtomobila. 

Pa cena? 

Hiši, ki sta na zunanjih straneh parcele staneta 255.800 evrov, hiša, ki je na sredi pa 237.500,00 evrov. Omenjene cene ne vsebujejo 9,5 odstotnega davka na dodano vrednost. 

Pri tem je treba omeniti, da je v ceno zajeta fasada z razsvetljavo, žaluzije za električni pogon, urejena okolica, nadstrešek za dva avtomobila, tlakovci in priklopi. 

Opremljene so tudi s toplotnimi črpalkami, prezračevalnim sistemom, kopalniško opremo in razne predinštalacije. Podrobnosti so dostopne na tej obarvani povezavi.

Starejše novice