Ptujska občina je na svoji spletni strani in na družbenih omrežjih objavila obvestilo o zlorabi uporabe občinskega grba.

Kot so zapisali, se je pred dnevi v nabiralnikih občank in občanov znašel dopis komercialne narave Optike Oftalmos, ki ponuja brezplačno kontrolo vida.

V zapisu pa so brez soglasja občine uporabili grb Mestne občine Ptuj. 

Opozarjajo, da je grb Mestne občine Ptuj dovoljeno uporabljati le na način, določen z 'odlokom o uporabi grba, zastave in žiga Mestne občine Ptuj'. 

Za zlorabo uporabe grba visoka kazen

Odlok narekuje, da lahko zavodi in podjetja, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Ptuj in obrtniki, samostojni podjetniki, družbe in gospodarska združenja, ki imajo sedež v Mestni občini Ptuj in na njenem območju opravljajo pretežni del svoje dejavnosti, zaprosijo, da se jim dovoli uporaba grba v komercialne namene.

Za uporabo grba v komercialne namene plača uporabnik ustrezno nadomestilo. 

Uporaba grba Mestne občine Ptuj brez dovoljenja predstavlja prekršek, ki se kaznuje z globo in ki za pravno osebo znaša 650 evrov, za odgovorno osebo pravne osebe pa 65 evrov.

Na občini dodajajo, da bodo omenjeno zlorabo uporabe grba Mestne občine Ptuj predali pristojni inšpekcijski službi Mestne občine Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice