Pogovarjali smo se z Nuško Gajšek, ki pred slabim mesecem stopila na čelo ptujske občine.

Nuško Gajšek, zdaj že mesec dni županjo najstarejšega slovenskega mesta, ki je v drugem krogu županskih volitev premagala protikandidata, nekdanjega ptujskega župana Štefana Čelana in tako s 66,30 odstotki postala zmagovalka lokalnih volitev na Ptuju, smo povprašali, kaj je bilo prvo, kar je storila, ko je vstopila v vlogo županje najstarejšega mesta v Sloveniji. Ji je pod noge že padlo kakšno poleno ali se je zgodilo kaj drugega, česar ni pričakovala?

Dotaknili smo se turizma. Zanimalo nas je,  kaj bo s praznovanjem 1950. prve pisne omembe Ptuja in kaj bo mesto ob tem pokazalo turistom. Zanimalo nas je, kaj bi županja pokazala turistom, ki so slišali o veliki antični dediščini tega mesta in si želijo to dediščino tudi doživeti, nato pa pridejo na Ptuj in ugotovijo, da so izjemni arheološki primerki že več kot sedem let v depojih, zaprti pred javnostjo? Bo Panorama v času njenega mandata postala arheološki park, na katerega bo Ptuj in širša regija ponosen?

Glede na to, da se Kurentovanje nezadržno približuje, smo županjo povprašali, ali si bo nadela kurentijo, kot sta to storila tudi njena predhodnika? Kako bi po njenem mnenju Ptuj lahko izkoristil kurenta vse leto, ne le v času kurentovanja? Ali meni, da je kurentova soba v TIC-u dovolj?

Tudi tokrat nismo mogli mimo prenove ptujske tržnice. Glede na to, da županja projekta ne bi spreminjala, kar je izpostavila že večkrat, smo jo povprašali, v prihodnje v mestni tržnici vidi prireditveni prostor?

Govorili smo še o drsališču, ki je postavljeno pred minotiritskim samostanom. Zanimalo nas je, kakšen je strošek postavitve in obratovanja drsališča.

Za konec nas je zanimalo še, kaj konkretno bo storila kot županja, da bo najstarejše slovensko mesto v Spodnjem Podravju zavzelo vodilno vlogo, ki bi jo moralo imeti. 

Kakšni so bili njeni odgovori? Poglejte si celoten pogovor z Nuško Gajšek, županjo Mestne občine Ptuj. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice