Slika je simbolična.
Tudi ta mesec smo preverili, kdo so prejemniki najvišjih plač v javnem sektorju. Preverite, kaj smo ugotovili ob pregledu 50 največjih izplačil.

Plače v javnem sektorju so vedno tema, ki pritegne pozornost javnosti. Razprave o plačah zaposlenih v javnem sektorju so še posebej aktualne v zadnjem letu, zaradi napetih pogajanj med predstavniki vlade in sindikati javnega sektorja o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij.

Zaradi pomembnosti javnega sektorja kot enega ključnih stebrov državne ureditve in enega največjih zaposlovalcev v državi je pregled ter analiza politik v tem sektorju odločilnega pomena za zagotavljanje učinkovitega delovanja javnih institucij in zaposlenih v njih.

V tem članku bomo tako razkrili številke, ki so doslej ostale večinoma skrite pred očmi javnosti. Gre za informacije, ki bodo razjasnile, kdo so po zadnjih dostopnih podatkih najbolje plačani zaposleni v javnem sektorju in kakšni so dejansko njihovi zaslužki. 

Kdo so torej največji zaslužkarji v javnem sektorju?

Prečesali smo portal plač javnega sektorja in preverili, kdo so prejemniki najvišjih plač.

Zadnji dostopni podatki, ki se nanašajo na plače v avgustu letošnjega leta, razkrivajo, da tokratno lestvico sestavljajo zaposleni v zdravstvu, policiji, sodstvu in šolstvu.

Na lestvici najvišjih plač v javnem sektorju je na prvem mestu naveden okrožni državni tožilec svetnik, zaposlen na okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru, ki je avgusta prejel najvišjo plačo v javnem sektorju, in sicer 25.204 evrov.

Drugo mesto zaseda višji policist, vodja izmene, zaposlen na ministrstvu za notranje zadeve, ki je avgusta prejel plačo visoko 16.806 evrov. Na tretjem mestu pa se je znašel višji zdravnik specialist, zaposlen v Splošni bolnišnici Brežice, ki je prejel plačo visoko 16.269 evrov.

Na četrto mesto se je nato uvrstil učitelj razrednik iz Osnovne šole Brinje Grosuplje, ki je avgusta prejel plačo visoko 16.189 evrov, prvo peterico pa zaključuje višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Trbovlje. Njegova plača je avgusta znašala 16.108 evrov.

Prvo petdeseterico zaključuje plača visoka 11.868 evrov

Na lestvici po višini izplačil na šestem mestu sledi višji zdravnik specialist Zdravstvenega doma Murska Sobota, ki je avgusta prejel plačo visoko 15.748 evrov.

Sedmo mesto zaseda direktor Zdravstvenega doma Celje s plačo visoko 15.320 evrov, na osmem mestu pa se je znašel višji zdravnik specialist Bolnišnice za zdravljenje in rehabilitacijo kroničnih pljučnih bolnikov in podaljšano bolnišnično zdravljenje Sežana, in sicer s plačo visoko 15.264 evrov.

Na devetem mestu lestvice je višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Trbovlje s plačo visoko 15.059 evrov, prvo deseterico pa zaključuje višji policist, vodja izmene, ki je avgusta prejel plačo visoko 14.696 evrov.

Vzhod Slovenije pa na lestvici na 15. mestu zastopa še višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Murska Sobota (14.319 evrov), višji zdravnik specialist, zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor na 26. mestu (13.033 evrov), direktor Zdravstvenega doma Murska Sobota na 29. mestu (12.785 evrov) pa tudi višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Murska Sobota na 33. mestu (12.588). Zaposleni na Ptuju in bližnji okolici pa na tokratni lestvici niso zastopani.

Prvo petdeseterico največjih zaslužkarjev javnega sektorja zaseda višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Izola. Ta je avgusta prejel plačo visoko 11.868 evrov.

Komentarji (1)

LUJZEK (ni preverjeno)

Izplačilo in plača ni enako! Učitelj je ob redni plači najbrž prejel še plačilo za kake posebne usluge v trajanju skozi daljšo dobo.

Starejše novice