Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Tudi ta mesec smo preverili, kdo so prejemniki najvišjih plač v javnem sektorju. Preverite, kaj smo ugotovili ob pregledu 50 največjih izplačil.

V Sloveniji se še naprej dvigujejo glasovi o plačah v javnem sektorju, ki so po mnenju mnogih delavcev prenizke v primerjavi z zasebnim sektorjem. Kljub temu da je javni sektor eden največjih delodajalcev v državi, so namreč plače pogosto kritizirane zaradi njihove nizke ravni

Ker se v zadnjih mesecih pri nas vse glasneje razpravlja o plačah v javnem sektorju in trudu delavcev po zvišanju teh, smo tudi ta mesec preverili, kakšne so sploh plače v javnem sektorju in kdo po zadnjih dostopnih podatkih sestavlja vrh največjih zaslužkarjev pri nas.

Kdo so torej največji zaslužkarji v javnem sektorju?

Prečesali smo portal plač javnega sektorja in preverili, kdo so prejemniki najvišjih izplačil.

Zadnji dostopni podatki, ki se nanašajo na plače v marcu letošnjega leta, razkrivajo, da je tudi tokratna lestvica neraznolika, saj jo sestavljajo predvsem poklici v zdravstvu, z nekaj izjemami.

Na lestvici najvišjih plač v javnem sektorju je na prvem mestu naveden zdravnik specialist Splošne bolnišnice Novo mesto, ki je marca na svoj račun prejel najvišje nakazilo v javnem sektorju, in sicer 29.473 evrov.

Drugo mesto na lestvici izplačil v javnem sektorju pripada direktorju Javnega zavoda Šport Ljubljana, ki je marca prejel izplačilo v višini 15.557 evrov.

Tretje mesto pa zaseda višji zdravnik specialist Zdravstvenega doma Ljutomer, ki je na svoj račun prejel plačo v višini 13.424 evrov.

Prvo peterico zaključujeta še višji zdravnik specialist Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem, ki je hkrati zaposlen v Zdravstvenem reševalnem centru Koroške, ta je prejel plačo visoko 13.112 evrov, ter višji samostojni policijski inšpektor, ki je prejel 12.859 evrov.

Prvo deseterico zaključuje plača visoka 12.374 evrov

Na lestvici po višini izplačil na šestem mestu sledi višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Brežice, ta je prejel izplačilo visoko 12.815 evrov, sledi zdravnik specializant zaposlen v Splošni bolnišnici Novo mesto, ki je marca prejel 12.807 evrov, na osmem mestu pa je višji zdravnik specialist Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki je marca prejel 12.705 evrov.

Na devetem mestu sledi višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Novo mesto z 12.658 evri, prvo deseterico pa zaključuje višji zdravnik specialist Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki je prejel 12.374 evrov.

Vzhod Slovenije na lestvici zastopa tudi višji zdravnik specialist in zobozdravnik brez specializacije z licenco zaposlena v Zdravstvenem domu Murska Sobota. Prvi je prejel 11.317 evrov, drugi pa 11.030 evrov.

Tukaj pa je še strokovni direktor Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, ki je zaposlen tudi kot višji zdravnik specialist, ta se je znašel na 36. mestu in je marca prejel 10.732 evrov, dve mesti nižje pa je še višji zdravnik specialist Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ki je prejel 10.697 evrov.

Komentarji (4)

Simon (ni preverjeno)

Pa še štrajkali bi?

Partizan (ni preverjeno)

Kako lahko debilni škif zasluži 12 jurjev???..kje mi živimo??..wtf..

Ani (ni preverjeno)

Zdravniki zaslužijo preveč, sestre pa premalo. Zato jih ni.

NIGER (ni preverjeno)

Zasluži ravno ne, dobi pa...

Starejše novice