Vir: Nepremicnine.net
Cene nepremičnin so zadnja leta šle v nebo. Bencin na ogenj prilije še dejstvo, da na Ptuju in v okolici stanovanj praktično ni.

Rast cen nepremičnin opazujemo že zadnjih nekaj let. Med koronavirusno epidemijo je bilo trgovanja z nepremičninami sicer manj, a cene so rasle. Razlike so sicer opazne po geografskih predelih Slovenije, razlikujejo pa se tudi lokalno, znotraj občin. 

Tako je še lani veljalo, da so cene stanovanj najnižje v Halozah. Do cenejšega stanovanja lahko pridete še v Beli Krajini, Zasavju in Prekmurju

Ne preseneča pa dejstvo, da so najdražja stanovanja v prestolnici in v Kranju. 

Tudi na Ptuju cene stanovanj dosegajo vrtoglave zneske. Razlogi so predvsem v manku. Dvignile so se tudi cene zazidljivih zemljišč, ta so nedavno vrtoglave cene dosegale predvsem v Rabelčji vasi. Tudi v tem primeru ne preseneča dejstvo, da lahko do najcenejše parcele v okolici Ptuja pridete v Halozah. 

V Kidričevem v gradnji večstanovanjski objekt 

Ob vpadnici v naselje Kidričevo je v izgradnji večstanovanjski objekt. V njem bo 22 stanovanj z garažo. 

Objekt bo opremljen tudi z dvigalom, okna bodo trislojna, urejeno bo talno gretje z lastno toplotno črpalko, predvideni so panelni parketi, keramika, pametna elektrika, predinštalacija za klimo, opečnata strešna kritina. 

Stanovanja bodo vseljiva jeseni naslednje leto.

Trisobno 'penthouse' stanovanje v novi stavbi v Kidričevem pa je trenutno tudi najdražje stanovanje na ptujskem območju na portalu Nepremicnine.net. 

Stanovanje je veliko nekaj več kot 118 kvadratnih metrov. V stanovanje se vstopa v odprt predprostor z dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico, iz hodnika je vhod v otroško sobo z izhodom na teraso, spalnico z izhodom na teraso, kopalnico in garderobno sobo. 

Cena tega stanovanja bo čez 259 tisočakov, ogledate pa si ga lahko na tej obarvani povezavi. 

V Kidričevem nova stanovanja od skoraj 162 tisočakov

Trenutno so znane cene za večino stanovanj, ki bodo v prodaji. V pritličju so cene za trisobna stanovanja med 167 tisočaki, pa vse do čez 179 tisočakov. 

V pritličju je za zdaj najcenejše dvosobno stanovanje, to je veliko 77 kvadratnih metrov, s ceno skoraj 162 tisočakov. 

V prvem nadstropju sta naprodaj dve trisobni stanovanji, eno za 165 tisočakov, drugo za 179 tisočakov. 

V drugem nadstropju bo trisobno stanovanje v izmeri skoraj 108 kvadratnih metrov naprodaj po ceni skoraj 227 tisočakov, v mansardi pa najdražje med stanovanji - trisobno stanovanje v izmeri 91,65 kvadratnih metrov s teraso v velikosti 26,65 kvadratnih metrov, po ceni 259.302,59 tisočakov. 

Celoten oglas si lahko ogledate na tej obarvani povezavi.

Komentarji (1)

Ojej (ni preverjeno)

Da daš toliko denarja, da si obkrožen s sds kujleki. Grda

Starejše novice