Avtomobilski gigant je za februar napovedoval začetek testne proizvodnje, že marca pa začetek redne proizvodnje v lakirnici Magna Nukleus. Kako bo pritožba v postopku pridobitve okoljevarstvenega dovoljenja vplivala na to časovnico?

»Hiter tempo izgradnje novega obrata družbe Magna v Občini Hoče – Slivnica se nadaljuje, bodoča tovarna pa vse bolj dobiva svojo končno podobo. Nahajamo se pred pomembnim mejnikom gradnje, saj prihodnji teden pričnemo z montažo notranje opreme, vključno s proizvodno linijo,« so besede, s katerimi je Ana Topolic Kriechbaum, direktorica za marketing in komuniciranje pri Magni Steyr, povabila medije na ogled gradbišča projekta Magna Nukleus.

Dosedanji potek gradnje in načrte je na ogledu gradbišča predstavil David Adam, vodja projekta Magna Nukleus in projektnega tima, ki skrbi za gradnjo.

Magna je sicer za februar napovedovala začetek testne proizvodnje, že marca pa začetek redne proizvodnje v lakirnici, kjer že dela več kot sto delavcev. A pritožba v postopku pridobitve okoljevarstvenega dovoljenja bo to časovnico bržkone porušila.

Magna Nukleus pred novo prepreko 

Magna je tik pred božičem dobila okoljevarstveno dovoljenje za obrat Magna Nukleus v občini Hoče-Slivnica, a to za dobrih sto delavcev še ne pomeni, da bodo prihodnji mesec začeli s testno, marca pa z redno proizvodnjo. 

Tako kot je Gorazd Marinček za Mariborinfo napovedal že v sredo, je Združenje ROVO vložilo pritožbo zoper okoljevarstveno dovoljenje Magne Steyr za obrat Magne Nukleus v Hočah. Združenje ROVO okoljevarstveno dovoljenje v celoti izpodbija, pritožbenemu organu pa nalaga, naj ga v celoti odpravi ali izreče za nično ter ugotovi, da zaradi določbe zakona o vodah izdaja dovoljenja ni možna ter posledično ustavi postopek izdaje okoljevarstvenega dovoljenja.

Združenje ROVO je poleg občine Miklavž na Dravskem polju in Zveze ekoloških gibanj Slovenije eden izmed treh stranskih udeležencev v upravnem postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja.

Največja težava Magninega dovoljenja je po njihovem mnenju v kršenju zakona o vodah, ki prepoveduje gradnjo tovrstnih objektov na vodovarstvenih območjih. To je sicer popravila uredba, a Marinček meni, da uradniki s podzakonskim akti ne bi smeli popravljati zakona. 

Pomanjkljivosti pri ROVO vidijo tudi v požarni varnosti in predpisih ob morebitnih nesrečah.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice