Foto: Jaka Arbutina
Bolnišnica je v obdobju med januarjem in marcem tega leta poslovala pozitivno. Prihodki so tako v prvem trimesečju presegli odhodke v višini 19.155 evrov. 

Na redni seji sveta zavoda Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, ki je potekala 22. aprila, so se člani zavoda seznanili z dvema novima nadomestnima članoma sveta zavoda. 

Tako je član sveta zavoda odslej Ivan Tibaut, bil pa je  imenovan s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Tibaut je deloval tudi kot direktor območne enote Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, enota Murska Sobota. 

Nov nadomestni član sveta zavoda je še Miha Požgai, ki je bil imenovan s strani Mestne občine Ptuj. Požgai je iz svetniške skupine Liste Andreja Čuša.

Bolnišnica posluje pozitivno

Bolnišnica je v obdobju med januarjem in marcem tega leta poslovala pozitivno. Prihodki so tako v prvem trimesečju presegli odhodke v višini 19.155 evrov

Tudi lansko leto je kljub epidemiji bolnišnica poslovala pozitivno. Tako so lansko leto zaključila s 3,5 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki. Ustvarili so 8,5 milijona evrov prihodkov in imeli za skoraj 35 milijonov evrov stroškov. 

Na zadnji dan lanskega leta je bilo v ptujski bolnišnici zaposlenih 542 ljudi, skupaj s pripravniki in specializanti. To malenkost odstopa od načrtov, ki so predvidevali 545 zaposlenih.

Svet zavoda je na seji soglašal tudi s prodajo nepremičnin. Prodali bodo dvanajst stanovanj, garažo in tri zemljišča. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice