Splošna bolnišnica Ptuj je leto 2020 kljub koronavirusu zaključila v zelenih številkah. Svet zavoda se je v četrtek seznanil z letnim poročilom za leto 2020.

Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj je lansko leto zaključila s 3,5 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki. Ustvarili so namreč 8,5 milijona evrov prihodkov in imeli za skoraj 35 milijonov evrov stroškov. 

Direktorica Anica Užmah je za STA povedala, da je bil rezultat nad njihovimi pričakovanji.

Kot je pojasnila, so posebno pozornost namenjali čim višji realizaciji delovnih programov, kar je ena od osnov za dobro finančno poslovanje, a je te načrte dodobra prekrižala epidemija. 

Namesto tega so uresničili več drugih ciljev iz letnega načrta. Tako so uresničili več investicij, kot so jih načrtovali, predvsem tistih, ki so bile posledica epidemije. 

Zdravstvene razmere so vplivale tudi na zaposlovanje in izvajanje kadrovske politike, saj so bili predvsem v prvi polovici leta na tem področju precej zadržani. Finančni načrt je bil zaradi razglašene epidemije namreč sprejet pozneje kot običajno.

Ko so ga nato vendarle sprejeli, so se lotili urejanja kadrovskega področja. Na zadnji dan lanskega leta je bilo v ptujski bolnišnici zaposlenih 542 ljudi, skupaj s pripravniki in specializanti. To malenkost odstopa od načrtov, ki so predvidevali 545 zaposlenih.

Kot je za STA pojasnila Užmahova je razlog pomanjkanje zdravnikov specialistov, ki jih ne uspejo najti, pa tudi odhod nekaj delavcev zdravstvene nege.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

mucek macek (nepreverjen)

to je zato ker niso hoteli prevzeti koronašev
bi pa prevzeli titove tifusarje
če bi jih še delali

Starejše novice