Dodatna sredstva za pomoč najbolj ogroženim. 

V okviru odziva unije na pandemijo covid-19 je Evropska komisija Sloveniji odobrila dodatnih 8,9 milijona evrov za izvajanje operativnega programa za materialno pomoč najbolj ogroženim za obdobje 2014 - 2020.

Dobrih sedem milijov za prehrambene izdelke

Ministrstvo je v okviru odziva unije na pandemijo covid-19 zaprosilo za dodatna sredstva za izvajanje operativnega programa za materialno pomoč najbolj ogroženim za obdobje 2014 - 2020 v višini 8,9 milijona evrov. 

7,7 milijonov evrov bo namenjenih za nakup prehrambnih izdelkov za najbolj ogrožene.

Pomoč brez dodatnega administrativnega bremena

Predlog je ministrstvo pripravilo tako, da bo mogoče z dodatnimi sredstvi hitro in kontinuirano zagotavljati pomoč najbolj ogroženim, brez dodatnega administrativnega bremena.

Ministrstvo bo tako z obstoječimi ter dodatnimi sredstvi v luči blaženja posledic pandemije covid-19 v naslednjih treh letih zagotovilo predvidoma pet tisoč ton prehrambenih izdelkov na leto.

Prehramben izdelki, ki bodo dobavljeni iz dodatnih sredstev bodo predvidoma na voljo že v letošnjem letu ter v letih 2022 in 2023.

Dejavnost sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim v okviru odziva Unije na pandemijo covid-19.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice