Le nekaj dni nazaj je na ptujski finančni upravi prišlo do incidenta, ko je 32-letnica napadla zaposlenega. Odzvala se je za Ptujinfo, svojo plat pa so razkrili tudi na Finančni upravi Republike Slovenije.

Poročali smo že, da so policisti Policijske postaje Ptuj 18. maja v prostorih enega od državnih organov na Ptuju obravnavali kršitev javnega reda in miru.

32-letna občanka je razgrajala ter najprej verbalno napadla 41-letnega Ptujčana, ki je zaposlen v navedenem državnem organu. Nato ga je tudi poškodovala oziroma mu je prizadejala lahke telesne poškodbe, zaradi česar je uslužbenec iskal zdravniško pomoč. 

Kršiteljici grozi kazenska ovadba

Kršiteljici, ki je hkrati tudi osumljenka kaznivega dejanja, je policija izdala plačilni nalog.

Prav tako bo zoper njo podana kazenska ovadba, v kolikor bo podan utemeljen sum, da je storila kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe. 

Za Ptujinfo je razkrila svojo plat zgodbe

V telefonskem pogovoru za Ptujinfo je 32-letnica, katere ime in priimek hranimo v uredništvu, dejala, da je v ozadju napada večletni spor s Finančno upravo Republike Slovenije.

Povod za napad pa naj bi bil, po besedah 32-letnice, besede napadenega zaposlenega.

»Gospa, vi se lahko pritožujete v nedogled,« naj bi bile besede, ki so napadalko potisnile čez rob. 

Finančna uprava Republike Sloveniji oziroma napadeni zaposleni so po njenih besedah sprejeli domnevno napačno odločitev, s katero so ji, kot pravi, uničili življenje. 

Pojasnila je, da se spor vleče že od 1. februarja 2018, ko so ji blokirali račune po njenih besedah zdravega podjetja in ji pobrali ves denar.

32-letnica je za Ptujinfo predložila tudi odgovor varuha človekovih pravic. Do celotnega odgovora lahko dostopate na tej obarvani povezavi. 

»Izgubila živce in se znesla nad opremo«

Za pojasnila o dogodku pa smo se obrnili tudi na Finančno upravo Republike Slovenije. Za Ptujinfo so potrdili, da je v sredo na ptujskem finančnem uradu res prišlo do incidenta. 

Davčna zavezanka, torej 32-letna napadalka, je po besedah finančne uprave pri obravnavi konkretne zadeve lažje poškodovala uslužbenca. 

Hitro so se odzvali tudi varnostniki, ki so napadalko pomirili. 

»Davčna zavezanka je pri obravnavi konkretne zadeve izgubila živce in se znesla nad opremo v pisarni in lažje poškodovala uslužbenca Finančnega urada Ptuj. Davčno zavezanko so varnostniki Finančnega urada Ptuj umirili,« so zapisali. 

Na finančni upravi so za Ptujinfo potrdili, da bo proti zavezanki vložena kazenska ovadba zaradi fizičnega napada na uradno osebo. 

Finančno upravo smo povprašali tudi o konkretnem sodnem postopku in dlje časa trajajočem sporu z napadalko. Dejali so, da konkretnih postopkov zavezancev ne morejo komentirati zaradi varovanja davčne tajnosti. 

»Ne glede na vsebinske okoliščine davčnega primera pa fizično nasilje nikakor ni način za reševanje tovrstnih zadev,« so jasni na finančni upravi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice