Slika je simbolična.
Le nekaj dni nazaj so zaokrožile govorice o prodaji Mariborske livarne Maribor. Zanimanje naj bi izkazali tudi v Talumu. Kidričevsko podjetje je za Ptujinfo zdaj pojasnilo svoj del zgodbe.

Družba za upravljanje terjatev bank prodaja Mariborsko livarno Maribor. Postopek prodaje je Družba za upravljanje terjatev bank pričela že v sredini lanskega novembra, ko so objavili razpis za prodajo 100-odstotnega deleža in terjatev v višini devet milijonov evrov do družbe Mariborska livarna Maribor. 

V tem trenutku naj bi se neuradno za nakup zanimal nemški finančni sklad Mutares, ki je ponudbo oddal pred kratkih, a, po poročanju Dnevnika, višina ponudbe naj ne bi bila sprejemljiva za Družbo za upravljanje terjatev bank.

Kot interesenta omenjali tudi ptujski Talum

Že večkrat pa se je v javnosti pojavila špekulacija, da bi se naj za nakup mariborske livarne zanimal tudi kidričevski gigant Talum, ki je sicer v lasti državnega Elesa

Na Talumu so za Ptujinfo razkrili, da so res bili povabljeni, da podajo svoj pogled na investicijsko priložnost nakupa družbe mariborske livarne. Na povabilo so se odzvali. 

To pomeni, da se je družba Talum že dogovarjala z Družbo za upravljanje terjatev bank glede morebitnega nakupa mariborske livarne. 

Razkrili so tudi, da je za zdaj zadeva ostala pri tem. K nadaljevanju postopka (še) niso bili povabljeni. 

»Glede vaših vprašanj lahko odgovorimo le, da smo v Talumu bili povabljeni, da podamo svoj pogled na 'teaser' oziroma investicijo priložnost nakupa družbe MLM, in se odzvali. Zaenkrat nismo bili povabljeni k nadaljevanju postopka,« so za Ptujinfo razkrili v Talumu. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Mičan (nepreverjen)

"...kidričevski gigant Talum..."
Gigant.???
hahaha...saj se hecate ne...??

ffra-ffra (nepreverjen)

Graditi ga je pričel g. A. Hitler, naši so samo nadaljevali začeto !

In reply to by Mičan (nepreverjen)

Starejše novice