Slika je simbolična (foto: Bobo).
Volivci in volivke v občini Središče ob Dravi bodo v nedeljo odločali, kdo izmed dveh kandidatov se bo usedel na županski stol. Preverili smo, kaj županska kandidata pričakujeta pred drugim krogom.

V 165 od 212 občin so župani za prihodnji štiriletni mandat že znani. Volivci in volivke so jih zbrali že 20. novembra, ko so izvolili tudi nove občinske svete. V 47 občinah nobeden od županskih kandidatov ni dobil večinske podpore, v teh se bodo morali 4. decembra znova odpraviti na volišča.

Med občinami, kjer se boj za županski stolček še ni končan, je tudi pet podravskih. O tem, kdo bo vodil občino, bodo v nedeljo odločali v Mestni občini Maribor, občini Dornava, občini Gorišnica, občini Destrnik.

Tudi v občini Središče ob Dravi se bodo volivci na volišča podali še enkrat. Udarila se bosta Toni Jelovica, ki je v prvem krogu prepričal 42,65 odstotkov volivk in volivcev in aktualni župan Jurij Borko, ki je zbral 39,13 odstotkov glasov. 

Kaj pričakujeta pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev?

Borko: »Volivci bodo odločili, koga želijo za župana«

»S protikandidatom, s katerim sva prišla v drugi krog, sva kar izenačena,« je za Ptujinfo povedal aktualni župan Jurij Borko, ki kandidira s podporo volivcev. 

Kot pravi, v teh dneh on in njegova ekipa intenzivno delajo na terenu, da bodo do petka opravili vsem, kar so si zastavili v letošnji volilni kampanji: »Volivci pa bodo odločili, koga želijo za župana v občini Središče ob Dravi.«

Kako ocenjuje dosedanjo kampanjo? »Kampanja je minila tako kot treba, vsaj iz naše strani,« je povedal. Izpostavlja, da so se vmes so pojavile neke anonimke, a je kljub temu kampanja minila brez neprijetnih vprašanj z druge strani. 

Ob tem volivke in volivce vabi, da se v nedeljo udeležijo drugega kroga županskih volitev:  »Ljudje se naj odločijo, kdo je tisti, ki bo občino vodil naprej glede na izkušnje, potrebe, glede na projekte, ki jih še vedno vodimo.«

»Volivki in volivke imajo vedno prav,« dodaja. 

Jelovica: »Rezultat iz prvega kroga me je presenetil«

Aktualnemu županu v drugem krogu županskih volitev nasproti stoji Toni Jelovica, ki prav tako kandidira s podporo volivcev in pričakuje pozitiven rezultat. 

»Rezultat iz prvega kroga me je presenetil, tako da upam, da bo tudi drugi krog tak,« je povedal za Ptujinfo.

Razlaga, da so tekom kampanje občanom z letaki predstavili program, pred nedeljskim drugim krogom bodo volivkam in volivcem še poslali en dopis, s katerim bodo seznanili s tem, kaj bodo glavni cilji Jelovice, če bo izvoljen za župana. 

Starejše novice