Slika je simbolična (foto: Bobo).
Volivci in volivke v občini Destrnik bodo v nedeljo odločali, kdo izmed dveh kandidatov se bo usedel na destrniški županski stol. Preverili smo, kaj županska kandidata pričakujeta pred drugim krogom.

V 165 od 212 občin so župani za prihodnji štiriletni mandat že znani. Volivci in volivke so jih zbrali že 20. novembra, ko so izvolili tudi nove občinske svete. V 47 občinah nobeden od županskih kandidatov ni dobil večinske podpore, v teh se bodo morali 4. decembra znova odpraviti na volišča.

Med občinami, kjer se boj za županski stolček še ni končan, je tudi petih podravskih. O tem, kdo bo vodil občino, bodo v nedeljo odločali v Mestni občini Maribor, občini Dornava, občini Gorišnica, občini Središče ob Dravi.

Tudi v občini Destrnik se bodo volivci na volišča podali še enkrat. Udarila se bosta Vlasta Tetičkovič Toplak, ki je v prvem krogu prepričala 42,63 odstotkov volivk in volivcev in Branko Horvat, ki je zbral 31,10 odstotkov glasov. 

Kaj pričakujeta pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev?

Tetičkovič Toplak pričakuje zmago 

»Pričakujem zmago v drugem krogu,« je za Ptujinfo povedala Tetičkovič Toplak, kandidatka SDS in SLS – drugačni & povezani.

Zadovoljna je s sestavo občinskega sveta, njihovih je namreč sedem od enajstih občinskih svetnikov. 

Kampanjo ocenjuje kot dobro. »Predstavili smo program, kasneje smo šli na teren s vsemi svetniki, v vsaki volilni enoti s tistimi, ki so tam kandidirali,« razlaga: »Obiskovali smo veliko naših občanov, se z njimi pogovarjali, pridobili njihova stališča, potrebe in želje.« 

Horvat: Volivci so prepoznali pošteno delo

Branka Horvata izid v prvem krogu lokalnih volitev ni presenetil. Meni, da so volivci in volivke prepoznali pošteno delo njega in Liste za Urban. 

»Pričakujem tudi v drugem krogu volitev, da bodo volivci prepoznali pošteno delo in zavzemanje za dobro občanov in občine Destrnik,« je povedal za Ptujinfo.

Kako ocenjuje dosedanjo kampanjo? Kot pravi, je bila njihova kampanja korektna, v nasprotju s protikandidatko se niso posluževali obiskovanja volivk in volivcev od vrat do vrat.  

Razgreto predvolilno ozračje, županski kandidatki razbili tudi vetrobransko steklo

Predvolilno ozračje pred prvim krogom je bilo v občini sicer precej razgreto. To je dokazovalo tudi razbito vetrobransko steklo destrniške županske kandidatke in direktorice občinske uprave občine Destrnik.

»Ko je mož odhajal v službo, je videl, da je moj avto poškodovan zunaj. Jaz sem se ustrašila, mož je poklical policijo. Potem je mogel iti v službo, poklicala sem bližnjega soseda, potem pa je prišla policija,« je po incidentu povedala Vlasta Tetičkovič Toplak.

Ob avtomobilu, ki je bil parkiran na njenem domačem dvorišču, je ležala kocka, policisti pa so pri opravljanju zapisnika našli tudi list papirja z uničeno družinsko fotografijo.

»V Listi za Urban ostro zavračamo vsakršno nasilje zoper osebe in pa njihovo premoženje. Štejemo na moč argumentov,« je bil odziv Horvata.

Starejše novice