Slika je simbolična.
Objavljen je nov javni razpis, ministrstvo pa bo z njim podelilo pol milijona evrov nepovratnih sredstev.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo nov javni razpis za sodelovanje v shemah kakovosti. Razpisali so za kar pol milijona evrov nepovratnih sredstev. 

Podpora je namenjena povrnitvi stroškov, ki jih imajo kmetijska gospodarstva in pravne osebe z vključitvijo v shemo kakovosti. 

Podprta bo tudi shema kakovosti Ptujski lük, Slovenski med

Tako želi ministrstvo povečati interes za vključitev v sheme kakovosti, saj se na ta način poveča dodana vrednost, potrošnikom pa jamči nadstandardna kakovost. 

V okviru javnega razpisa bodo podprte sheme oziroma proizvodi iz shem kakovosti: Ptujski lük, Slovenski med, Bovški sir, Sir Mohant, Sir Tolminc, Ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre, Istra in proizvodi za vina iz sheme kakovosti zaščitena označba porekla: kakovostno vino z zaščitenim geografskim poreklom, vrhunsko vino z zaščitenim geografskim poreklom, vrhunsko peneče vino z zaščitenim geografskim poreklom, kakovostno peneče vino z zaščitenim geografskim poreklom, vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem. 

Podprte bodo tudi sheme ekološke pridelave in predelave, zajamčena tradicionalna posebnost seneno mleko in kakovostne sheme izbrana kakovost.

Kdo lahko vloži vlogo? 

Upravičenec mora imeti veljaven certifikat, prijavijo se lahko tudi upravičenci, ki jim je bil certifikat prvič izdan že v letih 2017, 2018, 2019 in 2020, upravičenec mora biti aktiven kmet. 

Natančne informacije glede prijave lahko dobite na tej obarvani povezavi.

Starejše novice