Foto: Luka Hernet
Mariborski skejt pankerji Alo!Stari letos praznujejo peto obletnico delovanja. Oba rojstnodnevna koncerta, tistega v ljubljanski Cvetličarni in tistega na mariborskem Štuku, so razprodali.

Mariborski skejt pankerji Alo!Stari so aprila 2019 prileteli na slovensko glasbeno sceno in presenetili z uporabo mariborščine, svojega maternega jezika, ter iskrenimi, pogosto kritičnimi, komadi in skejt punk glasbo. Prvi komad, s katerim so se predstavili slovenski javnosti, je bil 'Nea vem kam'. 

Spot je v prvih 24 urah dosegel okoli 30.000 ogledov na YouTube, kar je za novinca v alternativnem žanru ogromen uspeh. Dva meseca kasneje so Alo!Stari prvič skupaj stopili na oder, kakopak v 'rodnem' Mariboru, kjer so napolnili dvorišče Vetrinjskega dvora.

Alo!Stari so nadaljevali s komadi 'Star', 'Alo, stari' in 'Valovi', nato še z enim od njihovih najbolj prepoznavnih 'Vse bi dal' in tudi 'Kaj naj zaj nareim'.

Prvega septembra 2021 je izšel njihov takrat že zelo težko pričakovani prvenec 'Pa kaj te s tao je'. Prinesel je 14 komadov, ki so takoj zadeli na pravo mesto, do takrat pa so Alo!Stari domači skejt punk že vrnili nazaj tako na večje odre, v prešvicane klube in v radijski eter. 

Leta 2022 pa so se lotili dveh največjih solo koncertov –Pune vrei špilov v Kinu Šiška in na Štuku. 

26. marca letos je izšel njihov drugi album 'Sem prii, nič ti neom', na katerega so uvrstili 12 komadov. 

Za rojstni dan pripravili dva koncerta – »enega za prijatelje, enega za družino«

Alo!Stari so za april 2024 napovedali tudi dva rojstnodnevna koncerta – 18. aprila v ljubljanski Cvetličarni in 26. aprila na mariborskem Štuku. Oba koncerta sta že razprodana. 

Koncert na Štuku je bil razprodan že pretekli konec tedna, Cvetličarno pa so Alo!Stari razprodali danes.

Zakaj so se odločili rojstni dan proslaviti dvakrat?

»V Ljubljani kot centru Sloveniji res moramo, ker koncentriramo po celi Sloveniji in je Ljubljana neki epi center vsega dogajanja. Po drugi strani pa je Maribor naše mesto – mesto, kjer smo odraščali in tukaj moramo vedno nekaj narediti. Ne samo zato, ker moramo, ampak ker hočemo,« so povedali za naš podkast

Kje lahko Alo!Stari v prihajajočih tednih še slišite? 

  • 20. april – ŠentRock, Šentjur
  • 3. maj – Hangar bar, Izola
  • 8. junij – Rajh'n'roll, Brestanica
  • 28. junij – Gora Rocka festival

Starejše novice