Foto: Žan Osim
Vlado Kreslin je tudi letos uspel tri dni zapored napolniti Gallusovo dvorano Cankarjevega doma.

Letošnja serija treh zaporednih koncertov Vlada Kreslina je zaključena. Prvi se je odvil v sredo, drugi v četrtek, zadnjega – včerajšnjega pa smo obiskali tudi sami. Gallusova dvorana v Cankarjevem domu ob obisku trubadurja prekmurskih ravnic že več kot 30 let poka po šivih in tudi letos so bili vsi trije koncerti razprodani.

Kratki intervju, ki smo ga izvedli z Vladom Kreslinom o njegovem nastopanju v Cankarjevem domu in ustvarjanju, je na voljo na tej povezavi.

Generacija 1953 – o preteklosti in sedanjosti

Koncertni večeri letos nosijo ime Generacija 1953. Osnovna ideja je jasna - Kreslin je konec novembra praznoval 70 let, hkrati pa obeležuje tudi 50-letnico svojega bogatega glasbenega ustvarjanja, ki je v teh letih obrodilo veliko sadov. Nemalo jih danes zlahka označimo kot zimzelene skladbe. Nedavno je prekmurski glasbenik predstavil tudi svoj novi album z naslovom Kje si bla doslej.

Koncert je bil tako kot časovni stroj, kjer se Kreslinova glasba prepleta z zgodovino in se poklanja dogodkom ter ljudem, s katerimi je glasbenik v zadnjih 50 letih prekrižal svoje poti. Na odru so se mu poleg Malih Bogov in Beltinške bande pridružili tudi drugi glasbeniki. Za odrom je bilo tako platno s projekcijo, kjer so se izpisovale letnice, dosežki in prelomnice.

Poleg zimzelenih uspešnic tudi starejše skladbe

Po skrbno načrtovanem repertoarju smo lahko prisluhnili tudi starejšim skladbam, ki so postavile temelje Kreslinovega ustvarjanja in skozi katere se je oblikoval v človeka, ki še vedno živahno nastopa in navdušuje poslušalce vseh generacij. Med drugim smo lahko slišali skladbe Dan neskončnih sanj, Od višine se zvrti, Namesto koga roža cveti, Vsi so venci vejli, Tam v meglicah nad mursko vodo in ostale uspešnice.

Po brezhibno izvedenem tretjem koncertu lahko nedvomno trdimo, da je Vlado Kreslin še vedno eden najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov, ki vedno znova dokazuje, da mu še ne zmanjkuje glasbenega navdiha.

Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim

Komentarji (1)

Xoxo (ni preverjeno)

Samo da ni jugo greznice!!!!

Starejše novice