Slika je simbolična.
Previdno pri spletnih igrah na srečo, opozarja Finančna uprava Republike Slovenije.

Finančna uprava Republike Slovenije pri nadzorih na področju prirejanja iger na srečo ugotavlja, da je vse več spletnih prirediteljev, ki nezakonito prirejajo igre na srečo, torej brez veljavne koncesije Vlade Republike Slovenije.

Finančna uprava v takšnih primerih izvede sankcije v okviru določb zakona o igrah na srečo, med katerimi je tudi ukrep omejitve dostopa do tovrstnih spletnih strani. 

To pomeni, da slovenski igralci, ki imajo na tovrstnih spletnih straneh že odprt igralni račun, preko dostopa do interneta, ki jim ga omogočajo slovenski internetni operaterji, po izvedbi tega ukrepa, ne morejo več dostopati do svojih denarnih sredstev.

Pazljivo, lahko se zgodi, da izgubite dostop do denarja

Če se udeleženec spletnih iger želi izogniti težavam, ki lahko nastanejo zaradi omejitve dostopa s strani finančne uprave, je treba pridobiti informacije o tem, ali je stran v Republiki Sloveniji legalna ali ne in se seznaniti z zakonodajo na področju iger na srečo, ob morebitni udeležbi pa prevzeti odgovornost za nastanek morebitnih nezaželenih posledic.

V zvezi s tem vas Finančna uprava Republike Slovenije obvešča, da so vsi prireditelji, ki  imajo koncesijo za prirejanje iger na srečo v Republiki Sloveniji, objavljeni na spletni strani ministrstva za finance o igrah na srečo. 

Hkrati pa vas prosijo, da jih v primeru zaznave nelegalnega spletnega prirejanja iger na srečo obvestite na elektronski naslov: [email protected].  

Starejše novice