Od ponedeljka do srede bo v popoldanskem času po nižinah velika toplotna obremenitev, opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje.

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije Republike Slovenije za okolje bo od ponedeljka do srede v popoldanskem času po nižinah velika toplotna obremenitev.

Vremenska napoved

Danes bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno, pihati bo začel jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 30 do 37 stopinj Celzija.

V sredo bo še sončno in vroče. Popoldne in zvečer predvsem na severu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

Šele v četrtek kaže na osvežitev s plohami in nevihtami.

Večdnevno suho in občasno vetrovno vreme ter visoke temperature so marsikje po državi že izsušile nizko vegetacijo in zgornje plasti tal

To povzroča ugodne razmere za nastanek požarov v naravnem okolju in na prostem, kar se že kaže v povečanem številu zaznanih požarov in gasilskih intervencij, opozarjajo na agenciji za okolje.

Bodite previdni!

Pri kurjenju in drugi uporabi ognja v naravnem okolju in na prostem je treba upoštevati ukrepe varstva pred požarom v naravnem okolju.

Prepovedano je odmetavanje cigaretnih ogorkov in drugih gorečih snovi, saj tudi te lahko v trenutnih razmerah povzročijo nastanek požarov v naravnem okolju in na prostem.

Podobne razmere pričakujejo tudi v prihodnjih dneh.

Starejše novice