V Ljubljani že peti sredin protest v organizaciji gibanja Resni.ca. Protest spremljamo v živo.

Že peti sredin protest v organizaciji gibanja Resni.ca v Ljubljani. Trg Republike je že ograjen. Zato so na Telegram kanalu gibanja sporočili naslednje:

 »Medtem, ko Janez Janša in Vlada Republike Slovenije postavljajo ograje med ljudstvo, bomo mi ljudstvo spet združili. Tokrat na Kongresnem trgu v neposredni bližini.«

Poročali smo že, da današnji shod ni prijavljen. »Shod doslej ni bil prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa zakon o javnih zbiranjih,« so včeraj sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Protestnike so pozvali k mirnemu obnašanju in strpnosti do policistov.

»Vse udeležence obveščamo, da je shod razpuščen zaradi zagotovitve varnosti vsem. Vse opozarjamo, naj ne ovirajo prometa in mirno zapustijo območje centra Ljubljane,« so sporočili policisti.

20.19 - Protestniki so se razšli. 

19.51 - Policisti popisujejo protesnike na Barjanski cesti.

19.27 - Kongresni trg se je izpraznil, manjše skupine protesnikov so se razkrile po mestu.

18.57 - Policija poziva, da je shod razpuščen in naj se protesniki razidejo.

18.50 - Protesniki so se na Slovenski cesti usedli na tla in zaprli cesto.

18.30 - Protestniki so se vrnili na Kongresni trg.

18.10 - Med prečkanje Slovenske ceste so protesniki zaprli promet. Policisti pa so zaprli Šubičevo ulico.

18.00 - Slišati je pozive k vrnitvi nazaj na Trg republike pred parlament.

17.55 - Udeleženci protesta se pomikajo proti Gornjem trgu. Žvižgajo, vzklikajo: 'Lopovi', sicer dokaj mirno. Helikopter kroži nad prestolnico.

17.50 - Premik protestnikov proti Mestnemu trgu.

17.37 - Protestniki se pomikajo proti Prešernovemu trgu. »Vsak ima svoja merila za uspeh! Meni je to dokaz, da sem v življenju uspel! Moč in svoboda ljudstvu!« je v imenu Stevanovića na Telegramu sporočilo gibanje Resni.ca.

17.00 - Protesniki ostajajo na Kongresnem trgu. Vzklikajo Lopovi. Nadaljujejo z govori.

16.10 - Zoran Stevanović je nagovoril protestnike, med drugim je izreke naslednje stavke: »Sreda je dan, ki ga je režim zasovražil. Jutri ustavno sodišče odloča o ustavnosti pogoja PCT. Jutri je pomemben dan. PCT pogoj je zločin proti lastnemu ljudstvu. In to je odločitev, ki jo jutri pričakujemo od ustavnega sodišča.«

15.55 - Protestnike policisti popisujejo.

15.35 - Protestniki se zbirajo na Kongresnem trgu.

15.10 - Konjeniška policija je pripravljena.

15.00 - Zoran Stevanović je očitno parkiral v garažni hiši pod Kongresnim trgom, saj je iz tiste smeri prišel na Kongresni trg, kjer protestniki že pripravljajo ozvočenje (zanj).

14.35 - Nad centrom mesta že leta policijski helikopter.

14.25 - Policija je pripravljena na Slovenski cesti. Tam stoji več policijskih avtomobilov. Na Trgu republike, ki je zagrajen, stoji ogromen šotor. Protestnikov ali mimoidočih tam ni, je pa ogromno policistov.

Komentarji (1)

Lokomotiva (ni preverjeno)

Protestniki bravo. Vlada zanic

Starejše novice