Foto: Kickboxing zveza Slovenije

Carigrad je med 25. avgustom in 3. septembrom gostil evropsko prvenstvo v kickboxingu v mladinski, kadetski in otroški kategoriji.

Na evropskem prvenstvu je nastopilo kar 1.584 tekmovalk in tekmovalcev iz 38 držav, tudi iz Slovenije. Naši reprezentanti so osvojili 14 kolajn, s kar dvema se je iz Turčije vrnil Ptujčan Tilen Repina.

Član Kluba borilnih veščin Ptuj je nastopil v kategoriji do 89 kilogramov. Evropski podprvak je postal v disciplini lahkega kontakta, v točkovnih borbah pa je zasedel tretje mesto in s tem osvojil bronasto odličje.

Repina je bil ob Vanji Đorđić, ki je bila dvakrat bronasta edini slovenski reprezentant z dvema kolajnama. Zlato medaljo je v Carigradu osvojila evropska prvakinja Eva Hribar, Taja Šibila, tako kot Repina članica ptujskega kluba, pa je bila dvakrat peta.

Srebrno kolajno so na evropskem prvenstvu osvojili še Tadeja Sušec, Iva Rakanović, Dino Mulalić, Anaya Gaja Vozelj, Erik Gartner in Eva Zorenč, bron pa je pripadel Klemnu Pograjcu, Bianu Drogzu in Ani Jan.

»Hvala za čestitke. Res je, na evropskem prvenstvu v Carigradu sem osvojil naslov podprvaka. Srebrna medalja mi pomeni ogromno, saj je bila konkurenca na prvenstvu zelo močna. Ta uspeh mi daje nove cilje, za nove dosežke v prihodnosti. 

Za srebrno medaljo v disciplini 'light contact' (op.p. lahki kontakt) sem moral opraviti s tremi borbami. Zmagal sem v prvi in drugi borbi, v finalu pa žal izgubil s Hrvatom Ivanom Čelićem in tako osvojil srebrno medaljo,« je Repina v izjavi za Ptujinfo povzel občutke po osvojitvi naziva evropskega podprvaka.

Ivano Čelić, ki je postal evropski prvak, je bil ob tem najboljši tudi v disciplini borbe v točkovanju, v kateri je Repina z Grkom Georgiosom Vratsinisom osvojil bronasto kolajno.

Repina je v največjem turškem mestu še nadgradil uvrstitev z junijskega svetovnega pokala v Budimpešti, kjer je bil v obeh že omenjenih disciplinah dvakrat tretji.

Ptujski klub sta na tokratnem evropskem prvenstvu ob Vladimirju Sitarju, ki je vodil reprezentanco, predstavljala še sodnika Aleš Skledar in Matej Šibila.

Starejše novice