Vir fotografije: Facebook SC Magdeburg
Marko Bezjak zaključuje desetletje dolgo uspešno zgodbo v nemškem Magdeburgu. Nekdanji rokometaš Jeruzalema Ormoža bo v prihodnji sezoni igral precej bližje domačemu mestu.

Verjetno ne bomo zgrešili, če zapišemo, da je Marko Bezjak najboljši in najuspešnejši rokometaš, ki je zrasel v ormoškem klubu.

Čeprav že desetletje in pol ni več član Jeruzalema Ormoža, pa so v Prlekiji še vedno izredno ponosni na svojega šampiona. V prihodnji sezoni bo po desetih letih igranja v Nemčiji spet zaigral bližje domačemu mestu.

Včeraj so pri nemškem Magdeburgu potrdili, da se zaključuje desetletje dolga uspešna zgodba z Bezjakom, kmalu zatem pa so se oglasili v hrvaških Našicah. 

Šestintridesetletnik bo v prihodnji sezoni zaigral za Nexe in bo v Slavoniji znova združil moči s trenerjem Brankom Tamšetom, s katerim sta pred selitvijo v Nemčijo sodelovala v velenjskem Gorenju.

Klub iz mesta s 14 tisoč prebivalci je lani pod taktirko Velenjčana, ki v vrstah hrvaškega podprvaka deluje od začetka leta 2021, zaigral na zaključnem finalu EHF Evropske lige.

Močno se je zbližal s klubom in navijači

»Odkar sem leta 2013 prišel v Magdeburg iz Velenja, mi je bilo vedno v čast na igrišče priteči z grbom kluba. Tukaj sem preživel večino in tudi najuspešnejši čas svoje kariere. Z mojo družino smo se tako močno zbližali s klubom, navijači in mestom in se bomo na ta čas tukaj vedno ozrli z nasmehom. 

Vsem se lahko samo zahvalim za skupaj preživeta leta in povem, kako zelo se veselim prihajajočih zaključnih tekem v dresu Magdeburga. S to ekipo, s tem trenerskim štabom, s temi neverjetnimi navijači. Hvala, SCM,« je Bezjak dejal za klubsko spletno stran.

Bezjak bo vrste Magdeburga zapustil po koncu sezone, po izteku pogodbe. S tem se bo zaključilo najuspešnejše poglavje v bogati karieri, v kateri je doslej igral zgolj za tri klube, Ormož, Gorenje in Magdeburg.

Lani postal še nemški prvak

V prestolnico Saške-Anhalt se je preselil leta 2013, v sezoni 2015/16 pa je s klubom osvojil prvo lovoriko. Magdeburg je postal pokalni prvak, potem ko se je Flensburgu maščeval za poraz v finalu prejšnjega leta.

Leta 2021 je z Magdeburgom osvojil EHF Evropsko ligo, v prejšnji sezoni pa so se v mestu ob Labi po 21 letih čakanja veselili novega naslova državnega prvaka.

Z Magdeburgom, ki je v letih 1978, 1981 in 2002 osvojil EHF Ligo prvakov, je lani in predlani dvakrat slavil tudi na klubskem svetovnem prvenstvu, v finalu je s soigralci obakrat premagal Barcelono.

Srednji zunanji igralec je bil med leti 2006 in 2019 tudi reprezentant Slovenije, na svetovnem prvenstvu 2017 pa je s soigralci osvojil bronasto medaljo.

Starejše novice