Foto: Peter Dominko
Pol ducata zadetkov v Stožicah je s klopi Aluminija odneslo Oskarja Drobneta, na klopi rdečih pa ga je nasledil Robert Pevnik. Novi strateg Kidričanov je pred uvodnim treningom spregovoril za Ptujinfo.

Robert Pevnik, nazadnje trener mladinske selekcije Kidričanov, bo v zadnji tretjini Prve lige Telemach reševal prvoligaški status Aluminija. Novi trener zasedbe iz »šume« verjame, da ekipi lahko uspe.

Aluminij na zadnjih sedmih tekmah ne pozna zmage, Kidričani so zadnjič slavili 27. novembra, ko so na domačem igrišču premagali Tabor, nato pa so na svoj račun dodali le še točko.

Kar šest prejetih zadetkov v dvoboju z Olimpijo je sodu izbilo dno. Oskar Drobne se je po sporazumni prekinitvi sodelovanja na prijateljski način poslovil od Aluminija.

Na klopi zadnjeuvrščenega moštva Prve lige Telemach ga je nasledil Robert Pevnik. Stari znanec prvoligaških zelenic je danes s Kidričani opravil prvi trening.

»Vsak trener ima željo delovati v najvišji državni ligi. Ni bilo veliko prepričevanja, čeprav nisem čakal na to, saj z velikim veseljem delam z mladimi. Pokazala se je priložnost, sprejel sem jo in verjamem, da jo bom izkoristil,« je za Ptujinfo uvodoma dejal Pevnik.

Odpirajo novo poglavje

»V novo vlogo, na novo delovno mesto vstopam z velikimi ambicijami. Vizija je, da klub ostane v prvi ligi. Ekipo je najprej potrebno psihološko dvigniti, saj ni veliko časa do lokalnega derbija z Mariborom. 

Menim, da je ekipa sposobna več, kot je trenutno kazala. Sem optimist, moramo stopiti skupaj. Pri igralcih želim videti strast, željo za borbo, zmago in klubski grb. Verjamem, da nam skupaj lahko uspe,« je optimističen Pevnik.

Triinpetdesetletnik je kot trener mladinske selekcije kluba spremljal tudi člansko zasedbo Aluminija, ki v letošnji sezoni ni uspela ponoviti rezultatov iz druge polovice prejšnjega prvenstva.

Pevnik poudarja, da Kidričani s spremembo na trenerski klopi vstopajo v novo poglavje, za katero pa verjame, da bo uspešnejše:

»Zdaj, ko sem imel čas, sem si ogledal precej tekem in videl, kako so igrali. Kaj je bilo, je bilo. Potrebno je odpreti novo knjigo in pričeti novo zgodbo. 

Nazaj se ne bomo ozirali, niti komentirali, saj zelo spoštujem prejšnji strokovni štab. Vsi so želeli zmagovati. Gremo v novo zgodbo, z optimizmom in veliko motivacijo, vendar tudi z glavo.«

Že v četrtek z Mariborom

»To bodo odločitve strokovnega štaba, ne bi pa govoril o tem, kaj bom delal na igrišču,« je nekdanji trener Olimpije, Radomelj, Mure, Rudarja, Domžal in Drave odgovoril na vprašanje, če lahko na igrišču in v moštvu pričakujemo kakšno spremembo.

Se je pa sprememba zgodila v strokovnem štabu, saj se mu je pridružil Lucas Mario Horvat, ki je pred tedni sklenil profesionalno nogometno kariero, s Pevnikom pa je sodeloval v mladinski selekciji. 

V trenerski ekipi ostajajo Miran Emeršič, kineziolog Rok Majcen in Mladen Dabanović, ki dela z vratarji. Pevniku se bo pridružil še en pomočnik, novi strateg rdečih pa dodaja, da ima s sodelavci enako razmišljanje. 

Trenerska filozofija zdaj že izkušenega strokovnjaka bo na preizkušnji že v četrtek, ko v Kidričevo prihajajo sosedje iz Maribora. Vijoličasti bodo po porazu z Bravom zagotovo motivirani. Nič drugače ne bo niti z gostitelji, zagotavlja Pevnik:

»Šok terapija ... bomo videli. Najprej se moramo pogovoriti z nogometaši. Motivacija na tej tekmi bo velika, vendar bomo naredili vse, da bo motivacija ista na vseh tekmah, tako kot v četrtkovem obračunu z Mariborom. 

Veliko moramo delati na tem, tudi na psihološkem vidiku. Verjamem, da imamo kakovost in lahko presenetimo Maribor, ki ga spoštujemo. 

Gre za vodilno ekipo prvenstva, ki je največji kandidat za osvojitev naslova državnega prvaka, vendar se ne predajamo vnaprej. Naredili bomo vse, da v četrtek pripravimo presenečenje.«

Čuti moralno obvezo

»V organizaciji kluba se je spremenilo veliko. Vsi okoli kluba se trudijo. Strokovni štab in nogometaši imamo veliko moralno obveznost, da okolju, sponzorjem in ljudem, ki se trudijo za klub, da bo prvoligaška tudi naslednja sezona,« še pravi Pevnik, ki je Kidričane že vodil v sezoni 2013/14.

Aluminij ima pred zadnjimi 11 preizkušnjami na svojem računu 20 točk, dve manj kot Tabor. Celje, kjer je prve igralske korake v članski konkurenci storil novi trener Aluminija, beži za šest točk, še eno več pa znaša prednost Radomelj.

Razlike vseeno še niso prevelike, a bodo morali Kidričani čimprej pričeti z nabiranjem točk. Nekdanji napadalec taktičnih zamisli ni želel razkriti, prav tako ni želel razpredati o tem, kje vidi največ rezerv.

»O taktiki ne bom govoril veliko, bi pa rad vrnil tiste prave 'šumarje', ki smo jih videli že v prejšnjih sezonah. Verjamem, da mi bo to uspelo!« je za konec sporočil novi trener rdečih in spomnil na lansko pomlad, ko so Kidričani nizali odlične predstave.

Bo Pevnik prebudil zaspano »šumo«, kjer danes sicer brnijo delovni stroji? Četrtkov štajerski spopad Aluminija in Maribora se bo pričel ob 15. uri.

Starejše novice