Slika je simbolična.
V Beogradu je potekal slavnostni podpis za ustanovitev Regionalne klubske boksarske lige na področju bivše Jugoslavije. V projektu bodo sodelovale Srbija, Črna Gora, Severna Makedonija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška in Slovenija.

Srbija je gostila vse regionalne predstavnike boksarskih zvez, ki so podpisali pomemben dokument, ki bo po njihovih napovedih boks vrnil na zelo visok nivo. Slovenijo je na podpisu pogodbe zastopal naš najboljši boksar in podpredsednik Boksarske zveze Slovenije Dejan Zavec. 

»Bogata tradicija boksa v bivši Jugoslaviji daje osnovo vsem sedanjim državam, da se povežejo in boks predstavijo v najboljši možni luči,« so sporočili iz Boksarske zveze Slovenije.

Športni program Arena Fight bo skrbel za prenos boksarskih spektaklov v živo iz vseh šestih držav, ki sodelujejo v novoustanovljeni ligi.

To bo vsekakor pomemben preskok v popularizaciji boksa in možnost za športno-gospodarske povezave, ki pa se bodo nadaljevale s turnirji Grand Prix za države iz področja Balkana, je povedal predsednik svetovne boksarske zveze AIBA Umar Kremlev.

Liga bo pripomogla k dvigu kakovosti klubskega boksa

Podpisnike pogodbe je v predsedniški palači sprejel tudi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ki je povedal, da podpira ustanovitev Regionalne klubske boksarske lige, ki bo na najboljši možni način promovirala to plemenito veščino in vzpodbujala boksarsko mladino k treningu.

»Vsekakor bo to pripeljalo do dviga kakovosti klubskega boksa, povečal pa se bo ponovno duh sodelovanja in medsebojnega razumevanja,« je dejal. 

»Regionalna klubska boksarska liga je nekaj najboljšega, kar se je v zadnjem času zgodilo v boksu na našem področju,« svojega optimizma ni skrival Dejan Zavec. Zahvalil se je Nenadu Borovčaninu, predsedniku Boksarske zveze Srbije, ki je dobil idejo za tovrstno sodelovanje šestih držav.

Realizaciji Regionalne klubske boksarske lige je zelo naklonjen tudi Damjan Habjanec, predsednik Boksarske zveze. »Vsi skupaj imamo izjemen boksarski potencial, ki se bo lahko dokazoval letno na osmih boksarskih dogodkih,« je povedal. Šlo bo namreč za šest dogodkov v šestih državah, polfinale in finale.

Dodaja, da se bodo v Boksarski zvezi Slovenije maksimalno potrudili, da bodo uspešni na tekmovalnem in organizacijskem področju. 

»V Sloveniji imamo mesta in športne dvorane, kjer so bili organizirani odlični boksarski dogodki in čas bo, da jih bomo ponovno organizirali,« je povedal Habjanec. Upa, da bo to mogoče pred polnimi tribunami, kot je bilo v času borb Dejana Zavca, ki je Sloveniji približal svet boksa na svetovnem nivoju. 

V Srbiji kmalu najpomembnejši boksarski dogodek 

Srbija bo novembra soorganizirala boksarsko svetovno prvenstvo, ki ga organizira svetovna boksarska zveza AIBA. Ta najpomembnejši boksarski dogodek se na območje bivše Jugoslavije vrača po letu 1978. 

Predsednik svetovne boksarske zveze AIBA Umer Kremlev je povedal, da se zelo pripravljajo na prihajajoče prvenstvo, hkrati pa bo AIBA podprla turnirje Grand Prix držav iz področja Balkana v boksu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice