Delavcu v madžarskem podjetju so pri obračunu plač nakazali previsoko plačo in od njega zahtevali vrnitev presežka, ki pa ga delavec ni želel vrniti.

Delavcu v madžarskem podjetju so pri obračunu plač namesto 92.549 forintov, kar znaša približno 240 evrov, znesek pomotoma nakazali v evrih, tako da je prejel približno 367-krat višjo plačo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kmalu zatem je podjetje odkrilo napako in od moškega zahtevalo, da nakazani znesek vrne, česar ni želel storiti.

Omenjenega delavca je sicer podjetje odslovilo pred koncem preizkusnega obdobja, nakazani znesek pa je bil preostanek njegove plače, ki mu jo je dolgovalo. Denar so mu nakazali na račun na avstrijski banki.

Moški vztrajno zavračal vračilo presežnega zneska podjetju

Ko je podjetje kasneje odkrilo napako in od moškega zahtevalo, naj vrne nakazani presežek, tega ni želel storiti. Trdil je, da nima dostopa do računa v Avstriji, hkrati pa je na bankomatu v mestu Kaposvar na jugozahodu Madžarske dvignil 15.000 evrov.

Ker je moški vztrajno zavračal vračilo presežnega zneska podjetju, je tožilstvo v Kaposvaru proti njemu vložilo obtožnico zaradi nezakonitega prisvajanja denarnih sredstev, so danes sporočili s tožilstva.

Avstrijskim organom je medtem uspelo zavarovati velik del denarja na računu avstrijske banke in ga vrniti prizadetemu podjetju.

Tožilstvo bo za omenjenega delavca zahtevalo povračilo preostanka sredstev oškodovanemu podjetju in dodatno denarno kazen.

Starejše novice