Huda prometna nesreča v Slovenskih goricah vzela mlado življenje.

Zgodnji nedeljski dopoldan v središču Slovenskih goric, med Lenartom in Ptujem, se je začel izjemno žalostno, s tragično nesrečo, v kateri je umrl 19-letni domačin, njegov leto dni mlajši prijatelj, sopotnik v avtomobilu pa se je hudo poškodoval. 

Najprej so z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje sporočili, da je ob 9.50 v naselju Janežovski Vrh, v občini Destrnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo

»Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim postopkom rešili dve osebi iz vozila, jima nudili pomoč do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Ptuj ter odklopili akumulator,« so sporočili iz Regijskega centra za obveščanje.

19-letnik umrl na kraju

Nekoliko pozneje pa je iz Policijske uprave Maribor sledila še posebej šokantna novica, ki nikogar na območju občin Destrnik in sosednja Trnovska vas, ni pustil ravnodušnega.

»Mariborski policisti obravnavamo prometno nesrečo IV. kategorije v okolici Destrnika, o kateri smo bili obveščeni okrog 9.50. 19-letni voznik je s sopotnikom vozil po regionalni cesti od Lenarta proti Ptuju, ko je z vozilom zapeljal po nabrežini izven vozišča in trčil v drevo.

Pri tem je voznik na kraju izgubil življenje, 18-letni sopotnik pa se je huje poškodoval. Policisti še preiskujejo okoliščine prometne nesreče,« je nekaj po 13.20 sporočila Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor.

»Ne vem, kam sta se peljala, a to je strašno«  

Pozneje smo tudi sami obiskali Janežovski Vrh in Trnovsko vas. V črno je nesreča zavila starša 19-letnika, nekaj let mlajšega bratca in nešteto sorodnikov, prijateljev in znancev. 

Iz istega kraja, kakšnih šest kilometrov stran od nesreče v smeri Lenarta, Trnovske vasi, je tudi njegov prijatelj v vozilu, ki je po prvih podatkih utrpel hude telesne poškodbe in so ga s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer se zdravniki še vedno borijo za njegovo življenje ... 

Ob vsem tem niti ne preseneča, da so ljudje v Trnovski vasi, z okoli 360 prebivalci, ki je tudi središče istoimenske občine, tudi včeraj popoldan bili nadvse šokirani. A kaj se je pravzaprav zgodilo kakšnih šest kilometrov po regionalni cesti proti Ptuju, ne ve nihče.

»Nikakor ne moremo dojeti, da se je to pripetilo. To ne more biti res. Ne vem, kam sta se peljala, a to je strašno,« nam je na prizorišču tragedije, ko je bilo razbito vozilo že odstranjeno, med glasnim jokom razlagala mladenka, odlična znanka pokojnega 19-letnika.

Gre za deveto smrtno žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor od začetka letošnjega leta, lani v enakem obdobju pa jih je bilo deset.

Kaj pravijo na Generalni policijski upravi?

Nesreča se je zgodila, ko je 19-letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz smeri Biša proti Ptuju. 

V desnem nepreglednem ovinku je zapeljal na peščeno bankino ob desnem robu vozišča, nato pa v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer mu je nasproti pripeljalo vozilo.

19-letni voznik je naglo zavil v desno, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom, tako da se je vozilo prevrnilo na levi bok in drselo po travnati površini. 

S prednjim delom vozila je najprej trčil v brežino, nato pa v drevo. 19-letni voznik je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. 18-letni sopotnik, ki je sedel na prednjem desnem sedežu, pa je bil hudo telesno poškodovan in odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Komentarji (2)

Vanja (ni preverjeno)

Ni žalostno, debilno je, podobno kot njegova objestna vožnja z audijem. Sami so si krivi, ker to se da preprosto preprečiti, če imaš par možganskih celic.

Anita (ni preverjeno)

Zdaj je lahko soditi. Prihranite komentarje zaradi obzirnosti do staršev in sorojencev, ki trenutno čutijo največjo možno bolečino!

In reply to by Vanja (ni preverjeno)

Starejše novice