Slika je simbolična.
Od prometnih nesreč do nedovoljenih prehodov - to se je dogajalo pretekli dan.

Policisti Policijske uprave Maribor so pretekli dan obravnavali več pomembnejših dogodkov. 

Policisti Policijske postaje Gorišnica so včeraj, ob 13.00, v notranjosti države ustavili voznika osebnega avtomobila koprskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Slovenije.

Ta je prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. 

Policisti so ga oglobili, nato je lahko nadaljeval svojo pot. 

Policisti iz Podlehnika na mariborskem železniškem terminalu

Včeraj, okoli 9.00, so bili policisti iz Podlehnika napoteni na železniški terminal v Mariboru, kjer sta bila odkrita dva tujca, oba državljana Afganistana. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito, zato sta bila odpeljana v azilni dom.

Istega dne, okoli 10.00, so policisti na območju mejnega prehoda Gruškovje na podvozju tovornega vozila, ki je vstopalo v Slovenijo odkrili dva tujca, oba Afganistanca. Po zaključenem postopku sta bila vrnjena hrvaškim varnostnim organom. 

Okoli 20.00 pa so, prav tako policisti na mejnem prehodu Gruškovje, na tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili dva tujca, tudi državljana Afganistana. Po zaključenem postopku sta bila vrnjena na Hrvaško. 

Hudo poškodovan kolesar

Okoli 12.00 so policisti Postaje prometne policije Maribor na Trgu revolucije v Mariboru obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. 

Povzročitelj je bil neznani kolesar, ki je zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v pravilno vozečega 30-letnega kolesarja iz Maribora, ki je vozil iz smeri Glavnega trga v smeri Trga revolucije. 

Oba kolesarja sta padla, neznani kolesar pa se je pobral in odpeljal neznano kam. 

30-letnik je obležan, utrpel hude telesne poškodbe in bil z reševalnim vozilom odpeljan v mariborski klinični center. Ni v življenjski nevarnosti, a poškodbe so hude. 

Starejše novice