Slika je simbolična.
Ormoški policisti so se morali podati v lov za voznikom avtomobila, ki je bežal kljub praznim pnevmatikam.

Policisti so sinoči, ob 22.50, v Moškanjcih neposredno zaznali kršitev cestnoprometnih predpisov voznika osebnega avtomobila. 51-letnega moškega so policisti uspeli ustaviti izven naselja Zamušani

Zaradi zaznanih znakov nezanesljive vožnje in nenavadnega vedenja voznika so vozniku odredili postopek za prepoznavo znakov in simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih snovi ali psihoaktivnih zdravil (v sklopu katerega se opravi tudi preizkusa alkoholiziranosti), kar pa je voznik odločno odklonil in niti ni želel izstopiti iz vozila.

Policisti so mu zato odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, a je odklonil tudi tega.

Na policiste se ni oziral, pogumno je speljal naprej

Policisti so mu po odklonitvi pregleda odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga podučili o posledicah, če bi z vožnjo nadaljeval. 

A na besede policistov se ni oziral. Naglo je speljal v smeri Ormoža. Policista sta zapeljala za njim in ga na predpisan način večkrat ustavljala.

Z vijuganjem po cestišču jima je preprečeval, da bi ga prehitela, skozi levo, voznikovo okno pa je policistoma večkrat pokazal sredinec. 

Med vožnjo je nekajkrat ustavil, a ko sta se mu policista približala, je spet naglo speljal. 

V Mihovcih zagledal drugo patruljo, vozil s praznimi pnevmatikami

S takšno vožnjo je nadaljeval do naselja Mihovci, kjer je zagledal drugo patruljo. Zato je zavil na lokalno cesto v smeri Senešcev. 

Policisti so ga v Sodincih in nato še v Savcih ustavljali s stingerjem, a je voznik kljub izpraznjenim trem pnevmatikam vožnjo trmasto nadaljeval. 

V Lešnici so mu policisti postavili blokado s službenimi vozili, zaradi česar je naposled moral ustaviti. 

A boja ni bilo konec. Voznik je imel v vozilu v rokah manjši nož. Zaradi tega so policisti uporabili prisilna sredstva, tudi plinski razpršilec, in ga prijeli. 

Izpirali so mu oči

Policisti so mu nudili prvo pomoč z izpiranjem oči in oskrbo rane na nogi, ki je nastala, ko je brcal proti policistom. Kasneje so mu zdravniško pomoč nudili še v ptujski bolnišnici. 

Nadaljnjo vožnjo so mu preprečili tako, da so mu zasegli vozilo in registrski tablici. Za storjene prekrške so mu policisti izdali plačilni nalog. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Haha (nepreverjen)

A pol ne bo izgubil izpita ce ni naredil testa na droge ? Bravo policisti

Zikollino (nepreverjen)

Ha, ha, ha ... bravo Prlek ... sedaj bodo zaradi tebe spremenili zakon CPP in bomo fsi morali dišati po pepermintu ...

Starejše novice