Slika je simbolična.
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 138 klicev, med temi 57 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 10 kaznivih dejanj,
  • dve prometni nesreči I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije,
  • eno prometno nesrečo III. kategorije,
  • enemu vozniku je bilo zaseženo vozilo,  
  • šest prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru,
  • en požar.

En voznik pod vplivom alkohola, drugi brez vozniške

Ptujski policisti so v cestnem prometu obravnavali hrvaškega državljana, ki je vozil pod vplivom alkohola. Napihal je 0,77 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Kršitelj je bil po policijskem postopku z obdolžilnim predlogom priveden k dežurnemu sodniku Okrajnega sodišča v Ormožu.

Na območju občine Kungota so policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, za kršitve cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.  

Kolesarka padla in se huje poškodovala

V okolici Ruš so prometni policisti popoldan obravnavali prometno nesrečo III. kategorije. 

Kolesarka je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se pri tem huje telesno poškodovala, vendar ni bila v nevarnosti za življenje. 

Policisti so opravili ogled, izdana pa bo odločba v hitrem postopku.

V Šentilju požar osebnega vozila

Šentiljski policisti so malo po 17. uri obravnavali požar na osebnem avtomobilu, ki pa je bil s pravočasnim reagiranjem uporabnika vozila in mimoidočih dovolj hitro pogašen, da se ni razširil na celotno vozilo. 

Policisti so opravili ogled, kjer prve ugotovitve kažejo, da je do požara prišlo zaradi tehnične napake na motorju vozila, po nestrokovni oceni pa je nastalo za približno 2500 evrov škode. 

Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti o dogodku obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.  

Starejše novice