Slika je simbolična.
Na Kredarici od sredine dneva dalje poteka reševalna akcija več pohodnikov, saj je na območje, kjer so se nahajali, večkrat udarila strela, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Skupina približno 17 planincev se je vračala s Triglava proti Malemu Triglavi in Kredarici, nakar je vanje udarila strela. Udar strele je po prvih podatkih huje poškodoval enega od planincev, druge pa lažje.

Sprva je bilo rečeno, da je poškodovan le eden od pohodnikov, vendar so kmalu ugotovili, da je poškodovanih več.

Huje poškodovani planinec za enkrat ni v življenjski nevarnosti, vse skupaj pa je poškodovanih predvidoma 12 pohodnikov. 

Vsi poškodovani dobili pomoč

Ekipa reševalcev je s policijskim helikopterjem priletela na območje Triglava v normalnem vremenu, vendar se je vreme vmes nenadoma zelo poslabšalo, zato je moral helikopter pristati.

Ekipa je začela s klasičnim reševanjem.

Ob pomoči drugih pohodnikov, gorskega vodnika in osebja Kredarice so bili vsi pohodniki, ki so se nahajali v območju udara strele, uspešno pospremljeni do Kredarice. Enega so morali nositi. 

Ekipa policijskega helikopterja je z letom omogočila, da so vsi poškodovanci dobili pomoč zdravnika in reševalcev. Zaradi večjega števila poškodovanih in slabega vremena so bili aktivirani tudi helikopter Slovenske vojske in gorski reševalci, ki pomagajo pri reševanju in poskušajo opraviti transport vsaj huje poškodovanega pohodnika v zdravstveno ustanovo. 

Aktivirane so bile tudi gorske reševalne službe Rateče, Kranjska Gora, Mojstrana in Bohinj. Intervencija se poteka. Končni podatki bodo komunicirani po zaključku intervencije. 

Starejše novice