Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Policijska postaja Ormož poroča o dogajanju preteklih dni. Kaj se je dogajalo?

Policisti policijske postaje Ormož so konec tedna obravnavali več pomembnejših dogodkov. 

Tatvina kolesa, kurjenje v naravi

Ormoški policisti so včeraj obravnavali tatvino kolesa, policisti so izsledili osumljenca in mu zasegli kolo.

Zoper osumljenca bomo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine.

Policijska postaja Ormož je bila včeraj obveščena tudi o kurjenju v naravi. Policisti bodo zoper kršitelja podali predlog za uvedbo prekrška po Uredbi o odpadkih drugemu prekrškovnemu organu.

Nepravilno prehitevanje vodilo do prometne nesreče

V Mihalovcih se je včeraj zgodila prometna nesreča II. kategorije med voznikom motornega kolesa in kolesarjem, do katere je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika motornega kolesa, zoper katerega je bil izdan plačilni nalog.

Ormoški policisti pa so s strani oškodovanca prejeli tudi predlog za pregon kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe zoper znanega storilca.

Po zbranih obvestilih bodo policisti zadevo zaključili s kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

Policija poziva vse, ki bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v Republiko Slovenijo, da o tem obvestijo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

Policisti Policijske postaje Ormož bodo v prihodnjih dneh opravljali redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, pri tem bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč, kot so prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobilnih naprav in drugo. 

Starejše novice