V Termah Ptuj se je danes utapljal otrok, ki je kljub pomoči reševalcev kasneje v ptujski bolnišnici izgubil boj za življenje.

Na bazenih v Termah Ptuj je danes, okoli poldneva, prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je življenje izgubil otrok.

Zdaj so se na tragični dogodek odzvali tudi v Termah Ptuj, del skupine Sava Hotels & Resorts.

Njihovo pojasnilo objavljamo v celoti.

»V Vodnem parku Terme Ptuj je danes prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je eden izmed otrok obležal nezavesten in je kasneje v bolnišnici umrl.

V Termah Ptuj smo ob dogodku pretreseni in izrekamo sožalje družini.

V času dogodka je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje.

Na kraju dogodka so prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode, poklicali reševalno vozilo, katerega osebje je pričelo z oživljanjem otroka. Tega so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl.

Predstavniki Term Ptuj sodelujejo v postopku s pristojnimi organi, ki so bili nemudoma informirani o dogodku. Preiskava okoliščin še poteka, vzrok dogodka pa v tem trenutku še ni znan.« 

Otrok umrl v bolnišnici

Policijska uprava Maribor je za Ptujinfo pojasnila, da so bili o dogodku obveščeni okrog 12.30, in sicer da se je v bazenu utapljal otrok.

Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči, v bolnišnici umrl, so zapisali policisti.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je še dodala, da so reševalci iz vode na bazenu nudili poškodovani osebi prvo pomoč do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Ptuj, ki so jo nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Neuradno: Otrok naj bi bil na rojstnodnevni zabavi

Po neuradnih informacijah Ptujinfo naj bi šlo za otroka starega okrog sedem let. Očividka ni znala povedati, ali je šlo za nesrečo ali epileptični napad. 

Da je zgodba še bolj tragična, smo neuradno izvedeli, naj bi bil otrok na rojstnodnevni zabavi.

Policisti intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka. Na kraju sta dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

haha (nepreverjen)

Se že rešujejo iz odgovornosti... na koncu bo 7 letni otrok kriv... je bilo prisotno osebje, ja kje pa so bili ? Kdo je izvajalec reševanja iz vode ? Če bi reševalci iz vode gledali v bazene, namesto, da je na bazenu 1 pa še tisti se skriva... Da ni isti izvajalec z 5 firmami v stečaju že kot pred leti ko se je utopil deček v Pristanu, podobna zgodba...

rt (nepreverjen)

Povsod na kopališčih kjer sem lani bil, reševalci večinoma zijajo v pametne telefone.

Ahej (nepreverjen)

Seveda, spet je kriv sistem. Mamice se ob bazenu pogovarjajo o receptih in nedavnih porokah znanih in neznanih ljudi, medtem ko se mulc 10 metrov stran utaplja. Najlaže okriviti reševalce (sistem), podobno kot se krivi šole za slab uspeh učencev (krivec je učitelj), četudi se mulec na leto uči po 20 minut.

Marko (nepreverjen)

Kaj kurac lapleš, si že bil v teh smrdljivih toplicah? keko poznam reševalce tam so igrali fortnite na iphonu pa se smejali.

In reply to by Ahej (nepreverjen)

Anže (nepreverjen)

Kaj pa mamice igrajo, ko sprehajajo svoje froce ob cesti, medtem ko ti skačejo pod avte? Verjetno si s kolegicami pišejo, kako objestni vozniki so v Sloveniji

In reply to by Marko (nepreverjen)

Marko (nepreverjen)

V Termah Ptuj je na podnu bazena bil flajšter. Opozoril sem reševalca na to, čez 2 uri ko sem odhajal, je bil flajšter še vedno na podnu. Ploščice NIKOLI niso suhe, objekti v savni so že več let poškodovani, poleg tega sem že večkrat fasal glivice. Terme propadajo, cene pa take da te fukne

Anže (nepreverjen)

Večkrat fasal tam glivice, a še kar hodiš tja? V reševalcih je problem, ja, ne v teletih, ki se prostovoljno podajajo na kužna območja

In reply to by Marko (nepreverjen)

Tanja flaškon (nepreverjen)

kdaj so pa rešilci se pripeljali
o tem pa ne pišejo

In reply to by Anže (nepreverjen)

Katja7 (nepreverjen)

če reševalci pridejo prepozno
lahko kdo umre

In reply to by Tanja flaškon (nepreverjen)

Haja (nepreverjen)

Katero tele povabi sedemletne otroke na praznovanje rojstnega dneva, od svojega otroka, v terme. Take mularija se ne da nadzorovati. Sigurno niso bili starši zraven, da bi nadzorovali vsak svojega.

Starejše novice