Slika je simbolična (foto: 112 Ptuj, M.T.)
V noči iz torka na sredo je moški na 112 prijavil, da sosedu na Spodnjem Krapju gori hiša, kasneje pa se je izkazalo, da je bil alarm lažen.

Iz torka na sredo ponoči so bila zaradi prijavljenega požara aktivirana vsa prostovoljna gasilska društva gasilskega sektorja Ljutomer.

Na številko 112 je klical moški in sporočil, da sosedu na Krapju pri Ljutomeru gori hiša. Regijski center Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v Murski Soboti je klic vzel resno in aktiviral vsa gasilska društva sektorja Ljutomer in njihove člane.

Prostovoljna gasilska društva Ljutomer, Spodnje Krapje, Zgornje Krapje, Cven in Mota so bila aktivirana v torek, 21. februarja 2023, ob 23.58 uri.

Gasilci v polni bojni opremi odhiteli na mesto požara, ki ga ni bilo

Prijava požara hiše na Spodnjem Krapju malo pred polnočjo se je izkazala za lažno. 

»Pa ravnokar sem najlepše zaspal ... se je glasil stavek gasilcev, ko smo kar 4 gasilska društva ob 23.58 bila aktivirana na lažni požar hiše, za katero se je kasneje celo izkazalo, da je nekdo drug sporočil oziroma si celo izmislil, da njegovemu sosedu gori hiša,« so zapisali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer.

»To pomeni nepotreben strošek in čas, kar res ni prijetno. Pa tudi če do požara pride, je to lažje delati podnevi kot ponoči,« je za Sobotainfo povedal predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer Danilo Polanič.

»Izguba je tako logistična kot tudi časovna«

Polanič je za Sobotainfo izpostavil, da je največji problem to, da njihovo gasilsko društvo pokriva avtocesto, prometne nesreče, nevarne snovi, na domnevni požar pa so se odpravili s tremi vozili, kar bi lahko povzročilo težave, če bi v tistem času prišlo do kakšne prometne nesreče. 

Izguba je tako logistična kot tudi časovna: »Poveljniško vozilo in hitro intervencijsko imamo za prometne nesreče. Kar pomeni, da se morata ostali dve vozili vrniti v gasilski dom in treba je vzeti drugo vozilo. Logistično in časovno izgubiš veliko

Predsednik društva je ob zaključku telefonskega pogovora dejal, da si vsi želijo, da se kaj podobnega ne bi več dogajalo, saj bi se lahko ravno v tistem času nekje drugje nekomu zares nekaj zgodilo in bi lahko zaradi takega primera ostal brez vsega.

Starejše novice