Slika je simbolična.
V začetku februarja sta se na Ptuju in v okolici zvrstila kar dva napada psov.

Spomnimo. Poročali smo že o napadu psa na Ptuju. Do napada na Ptuju je prišlo 13. februarja, ko so bili ptujski policisti obveščeni o napadu na območju Rabelčje vasi. 

Takrat so policisti lastniku psa izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o zaščiti živali. O dogodku so obvestili tudi upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. 

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Ptujinfo je pes napadel starejšo gospo, napad pa se je zgodil na območju ptujskega blokovskega naselja, v bližini novega bloka, torej na območju nedaleč od Rabelčje vasi. Napad se je zgodil okoli 16. ure.

Pes še nima ugrizov, a dobi lahko status nevarnega psa.

Le dva dni prej pa napad v Drstelji v Destrniku

Do napada psa pa je prišlo še dva dni prej. Iz Policijske uprave Maribor so za Ptujinfo potrdili, da so bili 11. februarja obveščeni o tem, da je na območju, ki ga pokriva Policijska postaja Ptuj, pes ugriznil žensko. 

Ta je bila na sprehodu s svojim psom. Ženska je utrpela lažje telesne poškodbe. Pes, ki je napadel, pa je ugriznil tudi psa, ki ga je ženska vodila na sprehod. 

O dogodku so policisti obvestili tudi Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. 

V letošnjem letu, torej le v prvih dveh mesecih leta 2023 so bili policijski Policijske uprave Maribor obveščeni o 36 napadih psov, pri čemer so v sedmih primerih ugotovili, da je prišlo do ugriza. 

Kakšna globa lahko doleti lastnika psa? 

Iz uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pa so za Ptujinfo nedavno razkrili, da se opustitev fizičnega varstva psa fizične osebe na javnem mestu, torej pobeg in neobvladanje psa, kaznuje z globo od dvesto do štiristo evrov. 

Pes pa lahko dobi tudi status nevarnega psa. Pes postane nevaren, ko je v uradnem postopku ugotovljeno, da je pes neobvladljiv in ali kaže napadalno vedenje do človeka oziroma je bil ugriz evidentiran, dokazan in so bili izvedeni vsi predpisani postopki.

V navedenih primerih tak pes dobi status nevarnega psa z odločbo uradnega veterinarja v upravnem postopku.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Sergej (nepreverjen)

Obezno nazaj
Jager naj ga obvezno pokne v gozdu
PASHA ANARHIJA V SLO.....

Starejše novice